Instagram
Beagle

2002-ben, a két ír szetterem elvesztése után jobbnak láttam, ha fajtát váltok. A beagle már akkor kezdett divatos fajta lenni, és bármennyire is meglepő, rossz híre ellenére népszerűsége azóta is lankadatlan. Egy könyv angyalarcú szélhámosnak jellemezte, ami valóban megállja a helyét. Én azt javaslom, hogy csak az vállalja be ezt a fajtát, aki érzi magában az erőt az egy (kutya)életen át tartó neveléshez. Ugyanis a beagle nagyon hamar elfelejti, amit megtanított neki az ember. Talán nem is az elfelejti, inkább a semmibe veszi a legjobb szó rá. Emlékszik ő, csak vannak számára fontosabb dolgok is, mint hogy a gazdája kedvére tegyen. Nekem rettenetesen sok munkaórámba került, míg Babó olyan kutya lett, amilyen. Hozzáteszem, hogy a többi fajtatársához képest őt sokkal nyugodtabb természettel áldotta (vagy áldott engem) meg a sors. A nyugodtsága abban például gyönyörűen lemérhető, hogy egyáltalán nem zavartatja magát, ha én példának okáért szálanként tépem ki a hajam, ha valami olyat csinál, ami (finoman szólva) nem kedvemre való. A gondolatai kb. így hangozhatnak: „Tojok rá mit rinyálsz itt nekem, úgyis azt csinálok, amit én akarok. És most add a vacsorámat, mert rögvest éhen veszek!” :)

A képek a teljesség igénye nélkül, az ő életéről szólnak. 2005-ben adott életet 8 kölyöknek, egyikük sokszor fel fog tűnni a galériában, hisz a környékre került, így volt alkalmunk rendszeresen találkozni vele, néha vissza is költözött hozzánk pár napra, míg a gazdái nyaraltak egyet.

Babó most már öreg kutyának számit a 11 és fél évével, 24 órából képes lenne 23-at átaludni, a reggeli sétáltatást sértésnek veszi és gyakorlatilag megsüketült. De, ha éppen nem alszik, akkor kiválóan lehet kézjelekkel navigálni, csak arra nehéz rávenni, hogy ránézzen az emberre, hisz a szagok és a kaja, még mindig elsőbbséget élveznek nála. :)

 Jó nézelődést!

Linkajánló
• Beagle Club
• Kutya-tár
• Háziállat.hu
• Beagle.hu
• Beagle képek nagy méretben
• BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület
• Diósgyőri-Őzugró Beagle Kennel
• Határszéli-Huncut Kennel
• Angyali Annie Kennel
• bigsmithy.hu | Fábos Linda oldala
• Ultrakopó kennel
tollareszter_beagle_01.jpg
tollareszter_beagle_02.jpg
tollareszter_beagle_03.jpg
tollareszter_beagle_04.jpg
tollareszter_beagle_05.jpg
tollareszter_beagle_06.jpg
tollareszter_beagle_07.jpg
tollareszter_beagle_08.jpg
tollareszter_beagle_09.jpg
tollareszter_beagle_10.jpg
tollareszter_beagle_11.jpg
tollareszter_beagle_12.jpg
tollareszter_beagle_13.jpg
tollareszter_beagle_14.jpg
tollareszter_beagle_15.jpg
tollareszter_beagle_16.jpg
tollareszter_beagle_17.jpg
tollareszter_beagle_18.jpg
tollareszter_beagle_19.jpg
tollareszter_beagle_20.jpg
tollareszter_beagle_21.jpg
tollareszter_beagle_22.jpg
tollareszter_beagle_23.jpg
tollareszter_beagle_24.jpg
tollareszter_beagle_25.jpg
tollareszter_beagle_26.jpg
tollareszter_beagle_27.jpg
tollareszter_beagle_28.jpg
tollareszter_beagle_29.jpg
tollareszter_beagle_30.jpg
tollareszter_beagle_31.jpg
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.