Instagram
Hol is jársz?

Ha ide keveredtél, akkor sok fényképet fogsz látni hétköznapi (vagy hétvégi) élményeimről. Ez a blog 2014 elején indult, célom, hogy azok a fényképek, amik nekem sokat jelentenek, de a közösségi oldalakra sok lenne kitenni, ill. fotós fórumokba nem elég erősek, megmutathassam valahol, ill. pár sorral kiegészítve némi élményt nyújtson az olvasónak. Néhány kulisszatitkot is felfedek időnként egy-egy fotó kapcsán. Az előző oldalamon 3 évig (2008 és 2011 között) Babanapló néven futott kicsit hasonló, de az kizárólag a gyerekemről szólt. Természetesen ő most is központi téma, hisz magamon kívül vele töltöm a legtöbb időt. :) Időnként visszatekintek, ha belefutok az archívumban olyan képekbe, amelyeket érdemesnek tartok újra megmutatni. Jó szórakozást kívánok!

2018-12-12 | hozzászólások (1) | Teljes cikk megtekintése

A tél a legszebb évszak és kész! Ebből nem engedek, slussz-passz. Vitának helye nincs! 

Újabb fagyos reggelre ébredtünk, hurrá! És néhány nappal korábban esett is egy zsák eső, így aztán reménnyel telve vágtam neki a reggeli kutyás sétának. Időben kellett indulni, mielőtt az autós forgalom kárt tesz a friss jégvirágokban, amik nem szó szerint jégvirágok, de a képi megjelenésük mindenképpen az.

Egy kis bemelegítés, mert még nincs 1000 képem erről az útról, a kutyáról nem is beszélve... aki most már 4 és fél hónapos és ha azt mondom neki, hogy „Leül és ottmarad!”, akkor ő leül és ott marad. :D

tollar_eszter_01_jegek.jpg

tollar_eszter_02_magyarvizsla.jpg

A fényen túl elkezdődött az én jég-világom. A tócsák ismét elképesztő arcukat mutatták. Némely képződménynek címet is adtam.

tollar_eszter_03_jegek.jpg
Mint hal a jégben

tollar_eszter_04_jegek.jpg
Jégvelő

tollar_eszter_05_jegek.jpg

tollar_eszter_07_jegek.jpg

tollar_eszter_08_jegek.jpg
Fagyrajz

tollar_eszter_09_jegek.jpg

tollar_eszter_10_jegek.jpg

Egy valaki azonban nem volt annyira felhőtlenül boldog ezen a szakaszon. Ugyanis Neo nagyon másként éli meg a fotós agymenéseimet, mint az előző kutyáim. A két szetterem minden séta alkalmával tette a maga dolgát, hajkurászta a madarakat és olyan messze rohangált, hogy jobbára csak egy apró pontot láttam belőlük, de mindig tudta mindegyik, hova kell visszajönnie. Babó, a beagle fiatal korában szintén a saját feje után ment, ő a nyulakat hajkurászta és csak reménykedhettem benne, hogy visszatalál. Idősebb korában azonban ahogy én megálltam, ő is megállt, kényelmesen leült, nézett a távolba és ha eljött az idő, azaz végeztem a fotózással, akkor folytatta velem az utat.
Neo azonban velem párhuzamosan halad, folyton kutat valami után, ha el is kezd ásni, a legtöbb esetben otthagyja, ahogy észreveszi, hogy távolodok. És ha megállok, akkor ő is megáll... Ott unatkozik körülöttem, látványosan sürget. Tök idegesítő. :D Remélem, idővel rájön, hogy nem kell egyfolytában a sarkamban lennie. 

tollar_eszter_11_magyarvizsla.jpg

A visszaúton már neki is jobb sora volt, egyfelől, mert az autók összetörték a jegek nagy részét és amúgy is lefotóztam már az összeset, pluszban még be is borult. 

tollar_eszter_12_trees.jpg

2018-12-04 | hozzászólások (1) | Teljes cikk megtekintése

Bosszantó esettel indult a nap. A gyerekorvoshoz érkeztünk pontban 8-kor. Ajtó zárva, asszisztens néni kinyit és kiszól (na jó, inkább kiugat), hogy 10-től lesz rendelés. Nézek nagy kerek, érdeklődő szemekkel, tekintetem a kiírásra téved, ott azt láttam, hogy 8-tól van rendelés. Újabb „ugatás”: nincs kiírva, azért mondom. Valószínűleg a szemeim továbbra is árulkodóan jelezték, hogy itt valami nekem nem teljesen világos, erre megkaptam a kielégítő választ, hogy a doktornő helyettesít. Áhhá, köszönöm!  Aviszontlátásra! Értem ám én, hogy az elmúlt negyed órában legalább ötödszörre kellett neki elmondania a tutit, és a mínusz 8 foktól, ami beáramlott az ajtón keresztül fázott neki a nadrágja... Én csupán némi emberi hangot szerettem volna kicsikarni belőle... No, meg lett volna ötletem, hogyan kellene ezt a számára kellemetlen szituációt kiküszöbölnie. Persze megtartottam magamnak az okosságomat, foglalkozzon mindenki a saját bajával. :)

Ezzel a kis kitérővel kaptunk ajándékba két órácskát, ami egy jó kutyasétáltatásra pont elég volt. Oké, Péter szívesebben ünnepelt volna két órányi tabletezéssel, vagy tévézéssel (amit persze nem kapott volna meg), de én vagyok az anyja, csak jobban tudom, hogy mi a jó neki. :DD

Nagyon hamar belebotlottunk az első kis csodákba, a sáros úton, a sáros falevelek fehér kontúrral. Ez itt csak egy a sok közül, amit lefényképeztem.

tollar_eszter_01_zuzmara.jpg

Előző nap még bosszankodva kerülgettem ezeket a pocsolyákat, de ezen a reggelen alig bírtam elszakadni tőlük. :)

tollar_eszter_02_zuzmara.jpg

tollar_eszter_03_zuzmara.jpg

tollar_eszter_06_zuzmara.jpg

tollar_eszter_07_zuzmara.jpg

tollar_eszter_08_zuzmara.jpg

tollar_eszter_09_zuzmara.jpg

A „tesókra”  is maradt pár kockám. 

tollar_eszter_04_zuzmara.jpg

tollar_eszter_05_zuzmara.jpg

Ilyenkor még az elhajigált pet palack is jól néz ki. :) 

tollar_eszter_10_zuzmara.jpg

tollar_eszter_12_zuzmara.jpg

Neo imádni-való ülő portréjával zártuk a sétát az első téli reggelen, ami igazából az utolsó előtti őszi napra esett.  

tollar_eszter_11_zuzmara.jpg

2018-11-22 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Továbbra is Neo körül forog a világ, mert nem lehet ez másként, ha kölyökkutyát vállal az ember lánya. Ez a poszt az elmúlt bő két hónap kivonata, nagy kedvenceket, illetve érdekesebb hétköznapi szösszeneteket szedtem össze, a teljesség igénye nélkül. A képek kivétel nélkül Neo-nak köszönhetőek. Én sétáltatom őt, ő pedig engem.

Rögtön az első kettőn ő szerepel (szívem csücske képek), egy budapesti családlátogatás alkalmával születtek. A távolban kutyasétáltatókat látott, akiket olyan feszülten figyelt, hogy én szép nyugodtan körbe tudtam fotózni őt. Ami amúgy teljességgel lehetetlen, mert amint leguggolok, odavágtat hozzám.

tollar_eszter_01_autumn_magyarvizsla.jpg

tollar_eszter_02_autumn_magyarvizsla.jpg

A következő helyszín a Csónakázó-tó, emberek 10-en, kutyák 4-en, kilátótorony 1 db, erdő szép őszi, időjárás kicsit felhős, a végére napos. 

tollar_eszter_02_autumn_csonakazoto.jpg

Kilátás a kilátóból:

tollar_eszter_03_autumn.jpg

Csonka csoportkép a verőfényben (10+4 főt összeverbuválni túl nagy feladat). 

tollar_eszter_04_autumn.jpg

Hasonló utat jártunk be Laurával néhány nappal később, akkor készült ez a kép.

tollar_eszter_18_autumn.jpg

Vissza a hazai pályára, kis falunk homokos útja, a napi séták helyszíne...

Három az egyben montázs.

tollar_eszter_05_autumn_magyarvizsla.jpg

Hazai erdőrészletek jönnek vizslás dekorációs elemmel, októberi napsütésben.

tollar_eszter_11_autumn_magyarvizsla.jpg

tollar_eszter_13_autumn_magyarvizsla.jpg

Kutya nélküli is van. Nem egy parkerdő, kicsit kesze, kicsit kutya, de a miénk. :)

tollar_eszter_16_autumn.jpg

Történt egy reggelen, hogy kísérletezésbe fogtam (igazából inkább agymenésnek kellene nevezni), hosszú záridős fotózás közben jól megráncigáltam a fényképezőgépet. A végeredményről eltérő vélemények fogalmazódtak meg a baráti körben és bár nem aratott osztatlan sikert, maradt négy darab, amit csak itt és csak most mutatok meg.

tollar_eszter_07_autumn.jpg

tollar_eszter_08_autumn.jpg

tollar_eszter_09_autumn.jpg

tollar_eszter_10_autumn.jpg 

Ezt meg csak úgy... Vörös tölgy levele, hogy nekem is legyen ilyenem. 

tollar_eszter_05_autumn.jpg

Kitört az őszi szünet, így már nem csak kettesben „erdészkedtünk” Neo-val, időnként Péter is csatlakozott... Aki véletlenül terepszínbe öltözött. :)

tollar_eszter_14_autumn.jpg

Ez itt Neo első találkozása egy pocsolyával. Leginkább az történt, hogy nagyokat tapsikolt a vízbe, majd a fröccsenő vízcseppeket próbálta elkapni a szájával. Vicces volt. :)

tollar_eszter_15_autumn_magyarvizsla.jpg

Hihetetlen szép időjárás volt októberben. Többször is kijöttek Csilláék élvezni a jó időt, na meg a társaságunkat. :D

tollar_eszter_17_autumn.jpg

tollar_eszter_17_autumn_bala2.jpg

tollar_eszter_17_autumn_bala.jpg

tollar_eszter_17_autumn_gyerekek.jpg

Még a szünetben sikerült rég látott barátokkal is mennünk egy nagyobbacskát.

tollar_eszter_19_autumn.jpg

Három mutogatni való kép maradt a végére... 

Egy erdei pocsolya...

tollar_eszter_20_autumn.jpg

...egy harmatos pókhálós bogáncs...

tollar_eszter_21_autumn.jpg

... és egy hangulatos reggel. 

tollar_eszter_22_autumn_magyarvizsla.jpg

Nagyon köszönöm, ha erre jártál és végignézted a képeket, ezzel kicsit velem (velünk) is voltál. :)

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.