Instagram
Hol is jársz?

Ha ide keveredtél, akkor sok fényképet fogsz látni hétköznapi (vagy hétvégi) élményeimről. Ez a blog 2014 elején indult, célom, hogy azok a fényképek, amik nekem sokat jelentenek, de a közösségi oldalakra sok lenne kitenni, ill. fotós fórumokba nem elég erősek, megmutathassam valahol, ill. pár sorral kiegészítve némi élményt nyújtson az olvasónak. Néhány kulisszatitkot is felfedek időnként egy-egy fotó kapcsán. Az előző oldalamon 3 évig (2008 és 2011 között) Babanapló néven futott kicsit hasonló, de az kizárólag a gyerekemről szólt. Természetesen ő most is központi téma, hisz magamon kívül vele töltöm a legtöbb időt. :) Időnként visszatekintek, ha belefutok az archívumban olyan képekbe, amelyeket érdemesnek tartok újra megmutatni. Jó szórakozást kívánok!

2017-01-03 | hozzászólások (4) | Teljes cikk megtekintése

A téli szünetet egy rövid sétával zártuk. Miután a horgásztavaktól elzavart bennünket (két anyukáról és két gyerekről van szó) egy nem kedves és nem is fiatal ember, mert hogy az magánterület, bekanyarodtunk az erdőbe, ahol őt már nem zavartuk. Ellenben megjegyezte, hogy onnan majd a vadászok zavarnak ki, én meg mondtam neki, „fogadjunk, hogy nem fognak”. Nekem lett igazam.
Innentől fogva a befagyott pocsolyák fotogén részleteit fürkésztük (főleg én, később Enikő is, csak Péter nem, mert ő leginkább láthatatlan erőkkel harcolt) és egyfolytában harcban álltunk (na jó, csak én) a gyerekekkel, hogy melyik jég törhető és melyik nem.

tollar_eszter_jeges_01.jpg

tollar_eszter_jeges_02.jpg

tollar_eszter_jeges_03.jpg

tollar_eszter_jeges_04.jpg

tollar_eszter_jeges_05.jpg

tollar_eszter_jeges_06.jpg

tollar_eszter_jeges_07.jpg

tollar_eszter_jeges_08.jpg

tollar_eszter_jeges_09.jpg

Szerettünk volna naplementére visszaérni a tiltott területre, hisz a nem kedves ember már túl járt hetedhét határon, de végül nem sikerült. Így maradt ez a pár kép itt fent. :)

2017-01-01 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Az előzmény:
GROSGLOCKNER TOUR - PART 1

Borús reggel volt, így legalább kevésbé sajgott a szívünk, hogy el kell hagynunk ezt a mesés vidéket. Összepakoltunk, rendeztük a számlát és autóba ültünk. Én, ahogy szoktam, nem szóltam bele, hogy hazafelé hol álljunk meg, hagytam, hogy a fiúk vezessenek. Még soha nem csalódtam a döntésükben.

A Fekete-tóra esett a választás, ez a kép az odavezető úton készült.

tollar_eszter_ausztria_01.jpg

Megtaláltuk a parkolót, ahonnan két és fél km-t kellett megtennünk a tóig. A térdem az éjszaka folyamán tökéletesen kipihente magát, így ez nem okozott nekem gondot. A táj színtelen volt, a felhők tartották magukat és izgalmas formákat rajzoltak a levegőbe.

tollar_eszter_ausztria_02.jpg

tollar_eszter_ausztria_03.jpg

tollar_eszter_ausztria_04.jpg

Az gyalogutat szegélyező erdő meseszerű volt, nem volt könnyű fényképezni, annál könnyebb volt tátott szájjal csodálni.

tollar_eszter_ausztria_05.jpg

Mire a tóhoz értünk a nap sugarai áttörték a vastag felhőt, kaptunk színeket is.

tollar_eszter_ausztria_06.jpg

tollar_eszter_ausztria_07.jpg

tollar_eszter_ausztria_08.jpg

tollar_eszter_ausztria_09.jpg

A fények fekete-fehérben is jól mutatnak.

tollar_eszter_ausztria_10.jpg

tollar_eszter_ausztria_11.jpg

Visszaúton a parkolóban várakozó Táltoshoz...
Ekkor még nem sejtettük, hogy néhány kanyar után „kikkel” fogunk találkozni...

tollar_eszter_ausztria_12.jpg

tollar_eszter_ausztria_13.jpg

Nándival lemaradtunk kissé. Doki és Krisz vadul integetni kezdtek, éreztem, hogy valami rendkívüli témát találtak... Viccből azt gondoltam, hogy valamiféle békáról lehet szó, de nem hittem benne, hogy tényleg. Aztán pedig de! :) Három hatalmas gyepi béka (Rana temporaria) melengette magát a napsütötte aszfalton. Nyugalmuk addig tartott, amíg színre nem léptem. Meglepően élénkek voltak, így kettőnek sikerült meglépnie előlem, de a harmadiknál már határozottabb voltam. Doki kérte, hogy tegyem valami fotogén helyre... Kiválasztottunk neki egy mohás területet. Erősen kellett tartanom szegény párát, mert nem igazán kedvelte, hogy korlátozom személyi szabadságát. Doki szorgalmasan fotózta, még objektívet is cserélt.

tollar_eszter_ausztria_14.jpg
Fotó: Krisz

Krisz tartott fölé egy páfrányt, még természetesebbé téve a díszletet. Doki tovább fotózta, lett is neki szép eredménye, íme:

tollar_eszter_ausztria_15_foto_simanlaszlo_Rana temporaria_gyepibeka.JPG
Fotó: dr. Simán László

Alig vártam, hogy valaki átvegye tőlem a szenvedő alanyt, de legnagyobb döbbenetemre, senki nem volt hajlandó megfogni a békát. Nyápic banda!!! Kénytelen voltam a fent lévő alap-objektívemmel, fél kézzel fényképezni. Mozgásterem és kompozíciós lehetőségeim meglehetősen korlátozottak voltak, de a körülményekhez képest nem vagyok elégedetlen a végeredménnyel.

tollar_eszter_ausztria_16_Rana temporaria_gyepibeka.jpg

Ezzel a szép élménnyel végződött a kirándulásunk, köszönöm Mindenkinek a lehetőséget, várom már a következőt! :)

2016-12-31 | hozzászólások (1) | Teljes cikk megtekintése

Ezek a képek még az őszi szünetben születtek, egy előre megfontolt szándékkal elkövetett falu széli sétán. Engem nem volt könnyű kirángatni kényelmes otthonomból, de ritka eset, hogy ennyi gyereket össze tudunk csődíteni, így megadtam magam, győzött a józan ész és nagyon nem bántam meg.

Hívogató fények törték át a zárt felhőzetet.

tollar_eszter_bajcsa_bala_01.jpg

És ha a fények hívnak, akkor nincs mese, menni kell.

tollar_eszter_bajcsa_bala_02.jpg

Innentől fogva a szülőknek nem sok dolga volt, talán egy kis aggodalom, de ezt ki lehetett küszöbölni a „nemodanézéssel”. Jól bevált módszer, merem ajánlani mindenkinek. :)

tollar_eszter_bajcsa_bala_03.jpg

tollar_eszter_bajcsa_bala_04.jpg

tollar_eszter_bajcsa_bala_05.jpg

A majdnem teljes létszám. Szeretnek pózolni. :)

tollar_eszter_bajcsa_bala_06.jpg

tollar_eszter_bajcsa_bala_07.jpg

tollar_eszter_bajcsa_bala_08.jpg

Kutyás verzió:

tollar_eszter_bajcsa_bala_09.jpg

tollar_eszter_bajcsa_bala_10.jpg

tollar_eszter_bajcsa_bala_11.jpg

tollar_eszter_bajcsa_bala_12.jpg

tollar_eszter_bajcsa_bala_13.jpg

tollar_eszter_bajcsa_bala_14.jpg

tollar_eszter_bajcsa_bala_15.jpg

Jó kis játszótér ez, bár az EU-s kritériumoknak valószínűleg nem felelne meg.

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.