Instagram
Hol is jársz?

Ha ide keveredtél, akkor sok fényképet fogsz látni hétköznapi (vagy hétvégi) élményeimről. Ez a blog 2014 elején indult, célom, hogy azok a fényképek, amik nekem sokat jelentenek, de a közösségi oldalakra sok lenne kitenni, ill. fotós fórumokba nem elég erősek, megmutathassam valahol, ill. pár sorral kiegészítve némi élményt nyújtson az olvasónak. Néhány kulisszatitkot is felfedek időnként egy-egy fotó kapcsán. Az előző oldalamon 3 évig (2008 és 2011 között) Babanapló néven futott kicsit hasonló, de az kizárólag a gyerekemről szólt. Természetesen ő most is központi téma, hisz magamon kívül vele töltöm a legtöbb időt. :) Időnként visszatekintek, ha belefutok az archívumban olyan képekbe, amelyeket érdemesnek tartok újra megmutatni. Jó szórakozást kívánok!

2018-07-18 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Kedd este hirtelen felindulásból gyerek-bicikliztetést követtünk el Reginával, ő hozta a három „büdös kölkét”, én meg az egyetlen sajátomat. Csapódott hozzánk még két lán’ka is, hogy a nemek aránya elfogadható legyen (meg mert bírjuk őket). Az indulás pillanatában láttuk meg a fekete felleget, de nem szállt ínunkba a bátorság, úgy döntöttük, hogy maximum elázunk. 

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_01.jpg

A gyerekek hamar beláthatatlan távolságba kerültek tőlünk, és mi élveztük egymás társaságát és az árnyékunk látványát.

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_02.jpg

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_03.jpg

Ott a szivárvány!

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_04.jpg

Egy gyermek visszajött hozzánk, hogy közölje, csöpög az eső, vissza kellene fordulni. Ez azonban nem állt módunkban, túl jól éreztük magunkat és már amúgy is irtó messze jártunk bármiféle menedéktől. 

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_05.jpg

Aztán Dani is megnézte, hogy épségben vagyunk-e.

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_06.jpg

Valahogy csak sikerült összeszedni mind a hat gyereket...

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_07.jpg

Majd megint köddé váltak....

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_08.jpg

Amikor bevártak bennünket, lehetetlen küldetésre vállalkoztam... Próbáltam egy kupacba terelni őket. Valóban lehetetlen volt.

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_09.jpg

Dani volt az egyetlen, aki értette, hogy milyen képet szeretnék készíteni, így egyedül ő került rá a csoportképre. :D

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_10.jpg

Majd elnyelték a naplemente színei.

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_11.jpg

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_13.jpg

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_12.jpg

tollar_eszter_naplemente_bajcsa_bicikli_14.jpg

Végül nem áztunk el. :)

2018-07-07 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

... mint a régi, szép időkben, amikor Laurával még egy városban tengettük hétköznapjainkat hasonló kötöttségekkel, illetve éppen azok nélkül.

ÖT ÚT ÁLL ELŐTTEM, MELYIKET VÁLASSZAM?
SZÍNES BEJEGYZÉS
SZARVASBOGARASDI
TÓVADÁSZAT
CELEB VAGYOK, NE MENTS KI INNEN!

SAJNOS A SZARVASOS POSZTOT BALESET ÉRTE :(

Az évek szaladnak, változnak az idők – mi kevésbé –, az erdőben meg ilyenek az utak eső után... Laura hazajött egy röpke hétvégére és kicsábított az erdőbe. Egy szelfivel indítottunk. Kissé összekülönböztünk, hogy 2-es vagy 3-as fokozatú szépítő szűrőt alkalmazzunk a kép készítésénél, de győzött az én hiúságom a hármassal. :D

tollar_eszter_lauraval_erdoben_01.jpg

Alapvetően jól szórakoztunk, bár idegbeteg módjára hessegettük a kamikaze rovarokat, akik az arcunkat és szemünket előszeretettel támadták meg, közben etettük a szúnyogokat, ezzel is elősegítve az élet körfogását (hiába, mi ízig-vérig zöldek vagyunk) és jókat vihogtunk, főleg magunkon.

Csak a G15-ös cuki kis kompakt volt nálam, ami tökéletes emlék- és blogképek készítésére. Imádom, mert nagyon könnyű magammal vinni. 

tollar_eszter_lauraval_erdoben_02.jpg

tollar_eszter_lauraval_erdoben_03.jpg

tollar_eszter_lauraval_erdoben_04.jpg

Ez már újra mobilos, szelfibotos, mert olyanom is van és nem félek használni. 

tollar_eszter_lauraval_erdoben_05.jpg

Záróakkordnak jöttek a moha-gyerekek. Itt kicsit sajnáltam, hogy nem a rendes fényképezőgép van nálam, aztán eszembe jutott, milyen nehéz az, így aztán mégsem sajnáltam annyira. :)

tollar_eszter_lauraval_erdoben_06.jpg

tollar_eszter_lauraval_erdoben_07.jpg

tollar_eszter_lauraval_erdoben_08.jpg

Laura azt mondja, lesz folytatás. Legkorábban ősszel. Az is valami...

Klasszikusokat csak szó szerint
... mert amikor Csilla meg én kicsik voltunk, kívülről fújtuk Markos György klasszikusát – aminek linkje egy sorral feljebb található –, pedig akkor még egy kicsit sem ismertük egymást, hisz majd 20 év múlva sodort bennünket a sors a barátság legmélyebb bugyraiba.

Ezt az erdei gombakereső sétát egy előző napi VOLT Fesztiválos nap (aki ismerősöm, láthat itt néhány kompromittáló felvételt) előzte meg, amely típusú nap után ép gondolkodású emberlánya ki nem tenné a lábát a házból. Na, de ha az említett emberlánya úgy választ maga mellé barátot, mint én, akkor borul a papírforma és egy telefonhívás után és kb. fél óra elteltével egy ködös „sűrű, sötét nagyerdo”-ben találja magát, ahol vargánya gombák után kutat. Csillu azt is eltervezte, hogy az eső utáni ködös erdőbe a lemenő nap fénysugarakat fog rajzolni nekünk (főleg nekem, hogy szívesebben kidugjam az orrom a lakásból).

Amikor már minden reményünk elszállt, gombáknak híre-hamva sem volt, illetve a napsugarak sem hatoltak be az – amúgy napsugarak nélkül is hangulatos – erdőbe, váratlanul mégis megtörtént a csoda. Ez utóbbi legalábbis. Sajna a gomba-vacsora elmaradt, cserébe örülhettünk annak, hogy nem a négy fal között isszuk a Colát és esszük a chipset (és mindenféle egyéb földi jót), ellenben benne vagyunk a természet közepében, annak pedig az egyik  legszebb valójában. (Nem tudom, mitől van az, hogy imádok kacifántosan fogalmazni... elnézést kérek mindenkitől, aki ezt olvassa!)

Bajcsai_fenyerdo_01.jpg

Bajcsai_fenyerdo_02.jpg

Csillu úgy érezte, muszáj neki a Judast Priestes-es pólójában feszítenie egyet. És ő nem ismer kompromisszumot, ha valamit akar. IDE kattintva pedig a kedvenc együttese kedvenc albumát hallgathatja meg az erre fogékony olvasó. Szívből ajánlom!

Bajcsai_fenyerdo_03.jpg

E kis közjáték után folytattuk a FÉNYképezést...

Bajcsai_fenyerdo_04.jpg

Bajcsai_fenyerdo_05.jpg

Bajcsai_fenyerdo_06.jpg

Így örültünk magunknak (persze hármas fokozatú szépítő szűrő mellet, mert az sajnos már elengedhetetlen). 

Bajcsai_fenyerdo_07.jpg

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.