Instagram
Hol is jársz?

Ha ide keveredtél, akkor sok fényképet fogsz látni hétköznapi (vagy hétvégi) élményeimről. Ez a blog 2014 elején indult, célom, hogy azok a fényképek, amik nekem sokat jelentenek, de a közösségi oldalakra sok lenne kitenni, ill. fotós fórumokba nem elég erősek, megmutathassam valahol, ill. pár sorral kiegészítve némi élményt nyújtson az olvasónak. Néhány kulisszatitkot is felfedek időnként egy-egy fotó kapcsán. Az előző oldalamon 3 évig (2008 és 2011 között) Babanapló néven futott kicsit hasonló, de az kizárólag a gyerekemről szólt. Természetesen ő most is központi téma, hisz magamon kívül vele töltöm a legtöbb időt. :) Időnként visszatekintek, ha belefutok az archívumban olyan képekbe, amelyeket érdemesnek tartok újra megmutatni. Jó szórakozást kívánok!

2014-03-18 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

A nemzeti ünnepnapokon bevett szokás, hogy a Kanizsa Fotóklub  fotótúrát szervez. A legkedveltebb úti célok a környező falvak elhagyott pincészetei, ahol az emberi tevékenységek lenyomatait keressük. Na nem én, mert ez a téma meglehetősen távol áll tőlem. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne értékelném az effajta képeket, csak magam jellemzően nem fényképezem ezt. De a társaságot szeretem, ezért az utolsó pillanatokban úgy döntöttem, hogy én is csatlakozok.

Az autót elhagyva, rövid séta után a csapat megállt, mert szemünk elé került ez a táj. Úgy tűnt nekem is teremhet babér ezen a túrán. :)

A következő téma egy ajtónál ért bennünket, amin a vadszőlő elszáradt „tapadókorongjait” fényképeztük szét. Nekem egy jó képem sem lett, ez sem az, de csak azért is megmutatom. :)

Ablakok. 8 vagy 9 éve készült effajta fotóm. :)  

Na! Itt az én kedvencem. :) Nándi lepett meg ezzel a kis békával még a gyülekezéskor és mivel még mindig nem éreztem fotózás szempontjából ezt a túrát a magaménak, cselekednem kellett. Beültettem hát a kis zöld csigaorrút a tavaszi virágok közé és végre örülhettem egy képemnek. :)))

Átnézünk a szlovén területre messziről. Ha lett volna valami izgalmas fény, vagy felhő, akkor lehetett volna ebből a képből is valami, így viszont csak mutatóba készült ez az egy. 

És a legeslegutolsó kattintások... Még nem sikerült meghatároznom, talán valamilyen gyökérrágó lepke. Sasszemű Nándi vette észre, szerencsére addigra már szétszéledtünk, így őt csak 4-en fényképeztük szét.  

 

2014-03-14 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Ím a terep, ahol második alkalommal sem találtunk kék békát. Sőt a harmadik alkalommal sem, így feladtam és a témát jegelem egy évre, mert már kezdek unalmas lenni. :)

 

De ha már erdőben jártam fényképezőgéppel az oladalamon az exponálási kényszer eluralkodott rajtam. Találtam néhény részletet a lemenő nap fényében.

 

Talán a kudarc élmény, talán a tavaszi fáradság szülte a következő képeket, nem tudom. De ezek is tőlem származnak, bízom benne, hogy hamarosan vidámabb képekkel jövök. :)

2014-03-09 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Meglepő dokumentalista felvételek kerültek elő az archívumból egy kisfiúról, aki még nem töltötte be az első életévét. Édesanyja el sem tudta képezlni, hogy mitől fejlődik a gyermeke ilyen elképesztő iramban, amíg rá nem bukkant a következő képekre. Kiderült, hogy a legfontosabb dolog fejlődő szervet számára a természetes táplálék, ezek lehetnek például a fűfélék, akár száraz is. :)

És igen, a kisebb szikladarabok is segíthetik az emésztést, ill. kiváló hatással lehetnek a fogak ellenállóvá válásához. :D

A színes kavicsok arra jók, hogy a szájüregük táguljon, ez által a későbbi hisztiket magasabb frekvencián tudják a szülők számára közvetíteni.

Az ismeretlen származású fadarabok a szervezet ellenálló képességét hivatottak elősegíteni. :D

A legfontosabbról se feledkezzünk meg, a zöld levelibékáról. De őket hagyjuk meg inkább a gólyáknak! ;)

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.