Instagram
Hol is jársz?

Ha ide keveredtél, akkor sok fényképet fogsz látni hétköznapi (vagy hétvégi) élményeimről. Ez a blog 2014 elején indult, célom, hogy azok a fényképek, amik nekem sokat jelentenek, de a közösségi oldalakra sok lenne kitenni, ill. fotós fórumokba nem elég erősek, megmutathassam valahol, ill. pár sorral kiegészítve némi élményt nyújtson az olvasónak. Néhány kulisszatitkot is felfedek időnként egy-egy fotó kapcsán. Az előző oldalamon 3 évig (2008 és 2011 között) Babanapló néven futott kicsit hasonló, de az kizárólag a gyerekemről szólt. Természetesen ő most is központi téma, hisz magamon kívül vele töltöm a legtöbb időt. :) Időnként visszatekintek, ha belefutok az archívumban olyan képekbe, amelyeket érdemesnek tartok újra megmutatni. Jó szórakozást kívánok!

2014-03-14 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Ím a terep, ahol második alkalommal sem találtunk kék békát. Sőt a harmadik alkalommal sem, így feladtam és a témát jegelem egy évre, mert már kezdek unalmas lenni. :)

 

De ha már erdőben jártam fényképezőgéppel az oladalamon az exponálási kényszer eluralkodott rajtam. Találtam néhény részletet a lemenő nap fényében.

 

Talán a kudarc élmény, talán a tavaszi fáradság szülte a következő képeket, nem tudom. De ezek is tőlem származnak, bízom benne, hogy hamarosan vidámabb képekkel jövök. :)

2014-03-09 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Meglepő dokumentalista felvételek kerültek elő az archívumból egy kisfiúról, aki még nem töltötte be az első életévét. Édesanyja el sem tudta képezlni, hogy mitől fejlődik a gyermeke ilyen elképesztő iramban, amíg rá nem bukkant a következő képekre. Kiderült, hogy a legfontosabb dolog fejlődő szervet számára a természetes táplálék, ezek lehetnek például a fűfélék, akár száraz is. :)

És igen, a kisebb szikladarabok is segíthetik az emésztést, ill. kiváló hatással lehetnek a fogak ellenállóvá válásához. :D

A színes kavicsok arra jók, hogy a szájüregük táguljon, ez által a későbbi hisztiket magasabb frekvencián tudják a szülők számára közvetíteni.

Az ismeretlen származású fadarabok a szervezet ellenálló képességét hivatottak elősegíteni. :D

A legfontosabbról se feledkezzünk meg, a zöld levelibékáról. De őket hagyjuk meg inkább a gólyáknak! ;)

2014-03-07 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Annyit kell tudni a mocsári békákról, hogy a párzási időszakban a hímek kék ruhát öltenek és csupán néhány napig viselik ezt a jelmezt. Fontos az időzítés, különben egy újabb évet kell várni az élményre.

Tegnap jött a hír, hogy közép Somogyban kékülnek a mocsári békák. Hát akkor Zalában is, gondoltam… Hamar szerveződött is egy három fős társaság (meg a kutyám) és délelőtt elautózunk a szokott élőhelyre, amit természetesen nem árulok el akárkinek. :) A terepre érve csalódottan konstatáltam, hogy ma üresen viszem haza memóriakártyámat, de mielőtt visszaindultunk volna, elcsábítottam a fiúkat egy jó kis fotogén terepre. És itt váratlanul megláttam néhány petecsomót, aztán Szilu felfigyelt egy nőstényre, aki végtelen türelemmel viselte, hogy körbefotózzuk. Majd sasszemű Szilu kiszúrt egy nászruhás hímet is, de olyan szégyenlős volt kis hidevérű barátunk, hogy amint meglátott bennünket, azonnal elinalt. És így tett még több ízben is, amíg ott vártunk a vízben csőre töltött fényképezőgépekkel. De legalább Tibor és Szilu is láthatott kék békát, ami ugye nélkülem nem valósulhatott volna meg. Gondolom, örökké hálásak lesznek nekem az élményért. :D
(Folyt köv.)

Íme a hálás „kislány” mocsári béka oldalról:

És majndem szemből:

 

… ez pedig az egyik olyan pillanat, amikor az egyik irigy hím elinalt. :D

Egy másik nőstény. Vagy ugyanaz? Ki tudja...

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.