Instagram
Hol is jársz?

Ha ide keveredtél, akkor sok fényképet fogsz látni hétköznapi (vagy hétvégi) élményeimről. Ez a blog 2014 elején indult, célom, hogy azok a fényképek, amik nekem sokat jelentenek, de a közösségi oldalakra sok lenne kitenni, ill. fotós fórumokba nem elég erősek, megmutathassam valahol, ill. pár sorral kiegészítve némi élményt nyújtson az olvasónak. Néhány kulisszatitkot is felfedek időnként egy-egy fotó kapcsán. Az előző oldalamon 3 évig (2008 és 2011 között) Babanapló néven futott kicsit hasonló, de az kizárólag a gyerekemről szólt. Természetesen ő most is központi téma, hisz magamon kívül vele töltöm a legtöbb időt. :) Időnként visszatekintek, ha belefutok az archívumban olyan képekbe, amelyeket érdemesnek tartok újra megmutatni. Jó szórakozást kívánok!

Egyik délután, amikor Péter víváson volt, kimerészkedtem a Csónakázó-tóra. Lett volna vagy egy órám, de nem voltam kint 10 percet sem, mert a kezem a két kesztyű ellenére csaknem fagyási sérüléseket szenvedett... Legalábbis én úgy éreztem. Ez alatt két képet készítettem a derengő naplementében, majd hanyatt-homlok menekültem vissza az autó melegébe.

tollar_eszter_nagykanizsa_csoto_01.jpg

tollar_eszter_nagykanizsa_csoto_02.jpg

Másnap -10 fok és 60-70 km-es szél fogadott a Balaton partján, ahol  Csilluval garázdálkodtam a minap.

tollar_eszter_balaton_fagy_01.jpg

tollar_eszter_balaton_fagy_02.jpg

tollar_eszter_balaton_fagy_03.jpg

Innen is menekülni kellett, mert a kibírhatatlan szél élvezhetetlenné tette a kintlétet. (Érdekes módon a kezem ekkor nem vált teljesen használhatatlanná, pedig minden oka megvolt rá.)

tollar_eszter_balaton_fagy_04.jpg

A délutáni órákban Kriszéknek sokkal nagyobb szerencséjük volt a fényekkel és a széllel, ITT látható pár kép. 

Hamar visszaértem Kanizsára és mivel volt még időm, ismét látogatást tettem a Csótón. Egy emberfiával sem találkoztam, még egy elvetemült lékhorgásszal sem. :D A déli órákban ritkán adatik jó fény... Most sem volt ez másként, de azért lődöztem párat, ha már ott voltam. :)

tollar_eszter_nagykanizsa_csoto_03.jpg

tollar_eszter_nagykanizsa_csoto_04.jpg

tollar_eszter_nagykanizsa_csoto_05.jpg

tollar_eszter_nagykanizsa_csoto_06.jpg

tollar_eszter_nagykanizsa_csoto_08.jpg

tollar_eszter_nagykanizsa_csoto_07.jpg

tollar_eszter_nagykanizsa_csoto_09.jpg

2018-03-01 | hozzászólások (2) | Teljes cikk megtekintése

Barátságot kötöttem az idei téllel. Megkaptam a havat, majd jött a vízfagyasztó fagy széllel fűszerezve. Szombaton pedig remek hírnek örvendezhettem: a Balaton itt-ott kilépett a medréből. Az első adandó alkalommal – ami a hétfő délutánt jelentette – beültem az autóba, hogy saját szememmel láthassam... ISMÉT. Közben Csilluval csetelgettem. Váratlanul ért, hogy lenne kedve velem tartani. Nem tudtam elijeszteni a következő képpel sem (na jó.. nem is volt ilyen célom). Kis kitérő után a gyárkapuban landoltam. Csillu bepattant mellém, felcibált magára minden elérhető ruhadarabot és meg sem álltunk Fonyódig. 

Hofuvas

Nem vettünk tudomást a szélről, örültünk magunknak és a Balatonnak. Ebben a sorrenben. :D

Befagyott a Balaton

Találkoztunk egy ifjú párral, akik szerelemtől fűtve andalogtak a parton, fedetlen fővel, (szerintem) vékony kabátban, nyilván egy szál nadrágban. Tagadták, hogy fáznának, ami elég szürreálisan hangzott, főleg az után, hogy én még este 8-kor is érezni véltem a hátamban a fagyos szél hatását. Csillának több sem kellett, megkérte őket, hogy készítsenek rólunk képet. A fiú nagyon profi módon rögtön hármat lőtt ránk. 

Befagyott a Balaton

Befagyott a Balaton

Befagyott a Balaton.jpg

Befagyott a Balaton

Befagyott a Balaton.jpg

Az ég áldja annak a drága embernek a kezét, aki otthagyta ezt a széket a lehető legjobb helyen. 

Befagyott a Balaton.jpg

Így lett (átmenetileg) új profilképem a Facebook-on. :)

Befagyott a Balaton

Csillu elindult a rögös úton... de nem ért a végére. A csontig hatoló szél kedvét szegte, hogy elérje célját... A nagy semmit. :D

Befagyott a Balaton

A forró tea gondolata csábítóan húzott bennünket vissza az autóhoz. 

Befagyott a Balaton

Megkíséreltünk Fenyvesen kiszállni egy kis terepszemlére, de nem egészen 20 másodperc elteltével ismét az autóban találtuk magunkat. Rövid úton úgy döntöttünk, hogy semmi érdekes nincs ott. 

Az un. kékórában tértem rá a hazavezető útra, ami épp olyan gyönyörű volt, mint induláskor. 

Hofuvas.jpg

 

Ahogy Molnár Gábor szeretett jóbarátunknak csúszott ki egyszer a száján – nem annyira szomjas állapotban –, „vágyasult minden teljem”, ezt most úgy módosítanám, hogy vágyasult minden teljünk*. Nem is tudom, mióta fohászkodunk a tél beköszöntéért. Péter már egyáltalán nem hitt a meteorológusoknak, amikor szánkózható havat jeleztek előre. Minket valahogy mindig elkerült a megmaradó hó... Majd jött február utolsó hétvégéje és megajándékozott bennünket ezzel a gyönyörű fehérséggel.

Péntek volt, összeszedtünk néhány gyereket és a régi favár helyén maradt dombocskán élveztük az idei tél legszebb napját.  

tollar_eszter_csoto_szankozas_01.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_02.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_03.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_04.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_05.jpg

Enikőék kicsit később érkeztek.

tollar_eszter_csoto_szankozas_06.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_07.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_08.jpg

Így nézünk ki messziről:

tollar_eszter_csoto_szankozas_09.jpg
Fotó: Molnár András

Ennyire esett a hó, pedig már rég el kellett volna állnia. Örültünk a téves előrejelzésnek . :)

tollar_eszter_csoto_szankozas_10.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_11.jpg
Fotó: Molnár András

Háromszor csúsztak le ebben a felállásban (vagy leülésben?).

tollar_eszter_csoto_szankozas_12.jpg

Ez volt a legviccesebb, és pont sikerült levideóznom :)))

tollar_eszter_csoto_szankozas_13.jpg

Enikő betakarózni vágyott, hát megkapta. :)

tollar_eszter_csoto_szankozas_14.jpg

Lassan besötétedett, megittuk a forró teát, amiről Csilla gondoskodott, az átázott gyerekeket száraz ruhába öltöztettük, az autóban fellelhető kaják is elfogytak és lassan, de biztosan hazaszállingóztunk. 

Nagy reményekkel várjuk a szibériai eredetű hideghullám hatásait, amit a következő napok hoznak el. 

*teljesült minden vágyunk

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.