Instagram
Hol is jársz?

Ha ide keveredtél, akkor sok fényképet fogsz látni hétköznapi (vagy hétvégi) élményeimről. Ez a blog 2014 elején indult, célom, hogy azok a fényképek, amik nekem sokat jelentenek, de a közösségi oldalakra sok lenne kitenni, ill. fotós fórumokba nem elég erősek, megmutathassam valahol, ill. pár sorral kiegészítve némi élményt nyújtson az olvasónak. Néhány kulisszatitkot is felfedek időnként egy-egy fotó kapcsán. Az előző oldalamon 3 évig (2008 és 2011 között) Babanapló néven futott kicsit hasonló, de az kizárólag a gyerekemről szólt. Természetesen ő most is központi téma, hisz magamon kívül vele töltöm a legtöbb időt. :) Időnként visszatekintek, ha belefutok az archívumban olyan képekbe, amelyeket érdemesnek tartok újra megmutatni. Jó szórakozást kívánok!

2018-03-01 | hozzászólások (2) | Teljes cikk megtekintése

Barátságot kötöttem az idei téllel. Megkaptam a havat, majd jött a vízfagyasztó fagy széllel fűszerezve. Szombaton pedig remek hírnek örvendezhettem: a Balaton itt-ott kilépett a medréből. Az első adandó alkalommal – ami a hétfő délutánt jelentette – beültem az autóba, hogy saját szememmel láthassam... ISMÉT. Közben Csilluval csetelgettem. Váratlanul ért, hogy lenne kedve velem tartani. Nem tudtam elijeszteni a következő képpel sem (na jó.. nem is volt ilyen célom). Kis kitérő után a gyárkapuban landoltam. Csillu bepattant mellém, felcibált magára minden elérhető ruhadarabot és meg sem álltunk Fonyódig. 

Hofuvas

Nem vettünk tudomást a szélről, örültünk magunknak és a Balatonnak. Ebben a sorrenben. :D

Befagyott a Balaton

Találkoztunk egy ifjú párral, akik szerelemtől fűtve andalogtak a parton, fedetlen fővel, (szerintem) vékony kabátban, nyilván egy szál nadrágban. Tagadták, hogy fáznának, ami elég szürreálisan hangzott, főleg az után, hogy én még este 8-kor is érezni véltem a hátamban a fagyos szél hatását. Csillának több sem kellett, megkérte őket, hogy készítsenek rólunk képet. A fiú nagyon profi módon rögtön hármat lőtt ránk. 

Befagyott a Balaton

Befagyott a Balaton

Befagyott a Balaton.jpg

Befagyott a Balaton

Befagyott a Balaton.jpg

Az ég áldja annak a drága embernek a kezét, aki otthagyta ezt a széket a lehető legjobb helyen. 

Befagyott a Balaton.jpg

Így lett (átmenetileg) új profilképem a Facebook-on. :)

Befagyott a Balaton

Csillu elindult a rögös úton... de nem ért a végére. A csontig hatoló szél kedvét szegte, hogy elérje célját... A nagy semmit. :D

Befagyott a Balaton

A forró tea gondolata csábítóan húzott bennünket vissza az autóhoz. 

Befagyott a Balaton

Megkíséreltünk Fenyvesen kiszállni egy kis terepszemlére, de nem egészen 20 másodperc elteltével ismét az autóban találtuk magunkat. Rövid úton úgy döntöttünk, hogy semmi érdekes nincs ott. 

Az un. kékórában tértem rá a hazavezető útra, ami épp olyan gyönyörű volt, mint induláskor. 

Hofuvas.jpg

 

Ahogy Molnár Gábor szeretett jóbarátunknak csúszott ki egyszer a száján – nem annyira szomjas állapotban –, „vágyasult minden teljem”, ezt most úgy módosítanám, hogy vágyasult minden teljünk*. Nem is tudom, mióta fohászkodunk a tél beköszöntéért. Péter már egyáltalán nem hitt a meteorológusoknak, amikor szánkózható havat jeleztek előre. Minket valahogy mindig elkerült a megmaradó hó... Majd jött február utolsó hétvégéje és megajándékozott bennünket ezzel a gyönyörű fehérséggel.

Péntek volt, összeszedtünk néhány gyereket és a régi favár helyén maradt dombocskán élveztük az idei tél legszebb napját.  

tollar_eszter_csoto_szankozas_01.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_02.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_03.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_04.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_05.jpg

Enikőék kicsit később érkeztek.

tollar_eszter_csoto_szankozas_06.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_07.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_08.jpg

Így nézünk ki messziről:

tollar_eszter_csoto_szankozas_09.jpg
Fotó: Molnár András

Ennyire esett a hó, pedig már rég el kellett volna állnia. Örültünk a téves előrejelzésnek . :)

tollar_eszter_csoto_szankozas_10.jpg

tollar_eszter_csoto_szankozas_11.jpg
Fotó: Molnár András

Háromszor csúsztak le ebben a felállásban (vagy leülésben?).

tollar_eszter_csoto_szankozas_12.jpg

Ez volt a legviccesebb, és pont sikerült levideóznom :)))

tollar_eszter_csoto_szankozas_13.jpg

Enikő betakarózni vágyott, hát megkapta. :)

tollar_eszter_csoto_szankozas_14.jpg

Lassan besötétedett, megittuk a forró teát, amiről Csilla gondoskodott, az átázott gyerekeket száraz ruhába öltöztettük, az autóban fellelhető kaják is elfogytak és lassan, de biztosan hazaszállingóztunk. 

Nagy reményekkel várjuk a szibériai eredetű hideghullám hatásait, amit a következő napok hoznak el. 

*teljesült minden vágyunk

2017-12-30 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Már hónapok óta várja ez a néhány kép, hogy megkapják a jól megérdemelt helyüket a blogomban és most végre el is jött az ő idejük. 

Idén ősszel mindössze 3 alkalommal sikerült „kiszöknöm” az erdőbe, ezekből született pár képecske, kizárólag gombákról. Nem voltam formában, inkább a kint lét motivált, amit úgy kellett „kilopnom” a munkaidőmből. Íme az első alkalomból egy csokorra való apróság. 

tollar_eszter_osz_gombak_02_pofeteg.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_03_.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_04_.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_05_.jpg

A második alkalom nagyon hasonlított az elsőhöz, csupán annyi különbség volt, hogy ekkor konkrétan légyölő galócákat kerestem azon a területen, ahol a korábbi években több ízben is összetalálkoztam velük. Persze most nem voltak ott, helyettük párducgalócáknak örülhettem.

tollar_eszter_osz_gombak_06_parducgaloca.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_07__parducgaloca.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_08__parducgaloca.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_10__parducgaloca.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_11__parducgaloca.jpg

A harmadik valamivel kalandosabb eset volt... Sziszi keresett meg – akivel régebben több ízben „garázdálkodtunk” az erdők mélyén –, légyölő galócát akart fényképezni, de nagyon. Mivel ő az én személyi masszőröm is egyben és éppen egy rejtélyes orvosolandó problémával küzdöttem, egy talpmasszázsért cserébe (amihez saját bevallása szerint egy kicsit ért csak) megígértem neki, hogy találok neki a hőn áhított gombából. Irtó nagy nyomás volt rajtam, hisz alig egy napom volt teljesíteni a kívánságát, nekem pedig lövésem sem volt, hol keressem őket. Azt találtam ki, hogy pénteken, munka után menjünk együtt kutatni. Így is tettünk. Megterepeztük a Suzuki-ját, a homokos úton, majd gyalog folytattuk az utat, mert távoli emlékeim szerint abban az irányban volt egy fenyves... Csak mentünk és mentünk, persze fenyvesnek híre-hamva sem volt, feladtam... És ekkor néztem el jobbra. És ott voltak. Az út mentén, a tölgyerdő szélén, rettenetesen kusza aljnövényzetben, de 20-30 db, különböző korú és méretű légyölő. Győztünk!!!  

Én másnap reggel tudtam visszamenni lefotózni őket (Sziszi csak délután ért rá). Vittem a metszőollót, és a vízpermetezőt, előbbit a tüskés ágak ellen, utóbbit pedig azért, hogy a szép piros kalapokról lemossam a sarat. Kb. két órát töltöttem el a kis mérges gombácskákkal. Azt hittem, lesz egy csomó jó képem, ehhez képest csak egy lett, de nem vagyok irigy, itt többet is megmutatok. ;)

tollar_eszter_osz_gombak_13_legyologaloca.jpg

Ezen a képen szépen látszik, hogy kb. milyen környezetben találtunk rájuk.

tollar_eszter_osz_gombak_14_legyologaloca.jpg

A tisztogatás után sem lett sokkal jobb a helyzet. :)

tollar_eszter_osz_gombak_16_legyologaloca.jpg

És végül a – szerintem – jó kép, egy furcsa páros. A maximum, amit ki tudtam hozni a témából. 

tollar_eszter_osz_gombak_17_legyologaloca.jpg

Végefőcim:
Ez a kép nem jöhetett volna létre, ha nincs Sziszi, mert a magam kedvéért valószínűleg nem keltem volna útra megkeresni a világ legszebb gombáját. :)

KORÁBBI ESETEK SZISZIVEL
A PARADICSOMBAN
SZERELEMRE HANGOLVA

Végül a talpmasszázs elmaradt – és Sziszi most kap a fejéhez, mert elfelejtette –, de kaptam a hagyományos fajtából, mert megérdemlem. :D

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.