Instagram
2014-06-26 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Tudom, hogy vérlázító a címválasztás, de nem tudtam jobbat kitalálni és hűen fedi a valóságot. Két napja nem tudtam kimenni a természet lágy ölére és ma különösen lágy volt, kellemes hőmérséklet, hűsítő szellő, habos-babos felhők között bujkáló ragyogó napsütés.

Az hogy melyik verzió a jobb, az akkor derül ki, miután posztolom ezt a bejegyzést, a barátok pedig majd a fülembe súgják... :) Ugye? Ugye? Ugye?

Találtam egy kis szimbiózist ezen a virágon, kábé százezer kép készült (persze, hogy megint túlzok), eseménydús volt az a pár perc, amíg figyeltem ezt a kis rovarvilágot. :)

Monochrome csiga-absztrakt. :)

Ez már a hazaúton (azaz munkába menet) készült, a kép az egyik darabja egy pályázatnak, de még nem árulom el a részleteket, idejében csesztetni fogom a tisztelt társaságot, ha már lehet a kellő helyen és időben lájkolni, amit majd lájkolni kell. ;)

TAMRON FOTÓPÁLYÁZAT

A Múzeumok éjszakája keretein belül a MÁV-START szervezett egy kis programot a nagykanizsai telephelyükön, ez alkalom okán össze is gyűltünk néhányan barátok a hasonló korú és érdeklődésű gyerekeinkkel. Üzemi területen barangolhattunk, voltak élő munkaterületek, de muzeális értékű berendezések is.

Itt pl. egy üzemen kívül helyezett 20 m-es fordítókorongon pörgünk:

Meglátogattuk a dieselmozdony szerelő műhelyt. Én igyekeztem nem szokványos módon megörökíteni a helyszínt.

Amit itt, eggyel lejjebb láthatunk, az egy egyhengeres Sulzer dízelmotor, üzem közben. Számomra ez a terület, ill. az itt terjengő szagok nosztalgikus élményt nyújtottak, mert a középiskolás éveimet idézte fel, amikre jó szívvel emlékszek. Igen, gépésznek tanultam anno. Nem egészen 14 évesen a pályaválasztásnál meglehetősen extrém módon jelöltem be a középiskolát, nevezetesen úgy, hogy a szomszéd fiú ide adta be a jelentkezését és gondoltam, ha neki jó lesz, akkor nekem is. A bátyám mondta, hogy „de oda sok fiú jár ám”, az én reakcióm meg az volt erre, hogy „jobb, mintha sok lány járna”. :D  Felejthetetlen évek voltak, de azt már 15 évesen, a 3 hetes nyári gyakorlat alkalmával (amikor konkrétan egy dízel mozdonyt szedtünk szét a DKG-ban) elhatároztam, hogy ha nagy leszek, nem fogok gyári környezetben, gépek között dolgozni.

Kissé eltávolodva a tömegtől, találtam olyan témát ami felkeltette az érdemlődésemet. Nem szoktam ilyen hangulatú képeket készíteni, aminek az is oka lehet, hogy nem is szoktam ehhez hasonló helyeken megfordulni. :)

A padlószint is a fényképezőgépem látóteréba került...

Természetesen még temérdek kép készült, de azok már nem kerülnek bele ebbe a bejegyzésbe. :)

A fotók Canon PowerShot G5 típusú fényképezőgéppel készültek.

2014-06-20 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Két röpke órácskát töltöttünk a gyékényesi parton, kínomban a vizet fényképeztem. :)

Aztán jött egy hálás kicsi piros szitakötő, amit értelmesebb témának találtam, nem beszélve arról, hogy szerettem volna a szitakötős cimborának egy jóféle képet készíteni, hisz ő is mindig próbál nekem jóféle békásat fotózni. Ez lett belőle. :)

Hazafelé pedig megláttuk ezeket a fotogén szalmabálákat, amikről egy valamirevaló képet nem tudtam lőni, mígnem, amikor visszafordulván azt láttam, hogy a 11 és fél éves kutyám ezerrel fut, csípőből tüzeltem, hisz ez már évek óta eseményszámba megy nála. :)))

Amikor fiatal kutya volt, olyan volt, mint minden normális beagle, akár hosszú órákra tűnt el úgy, hogy a világon semmit nem tudtunk róla.Ha a messzi távolból hallottuk a hangját, az némiképp megnyugtatólag hatott ránk, de mint beagle gazda, felmértük annak lehetőségét nem talál haza (vagy vissza hozzánk), mert a ez a fajta bizony ilyen és nem ritkán fordul elő velük hasonló. Volt egy eset, amikor mi balga népek összejöttünk három beagle-lel, kivittük őket az erdőbe, majd onnantól kezdve csak tőlünk visszhangzott az erdő, ahogy próbáltuk őket előkeríteni. Pont aznap vettünk a miénknek a bolhán egy fotelt (hisz az nagyon fontos dolog egy beagle életében) és egészen komolyan úgy nézett ki a helyzet, hogy a fotelhoz kell egy másik kutyát kell beszereznünk. Persze, mint azt a feni kép is prezentálja, végül nem így lett... Rettenetesen kimerülve, de visszajött mind a három:


2007. január 21. (Lulu, Babó, Philip)

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.