Instagram
2015-01-31 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Másfél órás kint létnek indult itt helyben, és az is lett belőle. A fényképezőgépet csak úgy megszokásból vittem magammal, mert a nélkül elveszítem az egyensúlyomat. :) Erdőnek vettük az irányt a változatosság kedvéért – egy régen járt ösvényen (erdészek szerint nyiladék) –, és mert ezen a szakaszon nem volt bokáig érő sár. Ellenben volt ez a kis vizes terület, ahova még visszatérek szerintem, ha komolyabb fagyok lesznek, hátha terem még nekem itt babér. Most csak ez a három termett, inkább amolyan hangulatfotók, de nekem kedvesek. :)

Pár nappal később...
Némi vizes hóesés, annak megfagyása, majd másnapi gyors olvadása...
Egy hétvégéhez képest korai séta a gyerekekkel...
Ez a két mutogatni való kép született:

Hazaérés, főzés miegymás. Fura hangok kintről, kinézés... Szomorú élmény: olvad és hangosan csúszik le a vadonatúj polikarbonát terasztetőről az a semmi hó, ami hajlandó volt leesni nálunk. Ellenben jól néz ki a felnézés, hát nincs mit tenni, mint lefényképezni és kitenni a fészbukra, ki tudja, miért. Gondolom, jó poén. :)

Aztán eszembe jut az első kép, amit az akkor még tényleg vadonatúj tetőről készítettem egy gyönge eső után, hát azt is kiteszem... Helyet kap itt is, abból baj nem lehet. :)

2015-01-30 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Annyira várom már, hogy legyen egy kis hó felénk is, de állandóan elkerül bennünket, vagy ha meg mégsem, akkor pillanatok alatt elolvad az a kevéske is, ami hajlandó lehullani.
Aztán a minap volt egy találkozóm egy közeli faluban és alig hittem a szememnek, mert az egyik hegyhát, ahova egy röpke sétát terveztünk a gyerekkori barátnőmmel, bizony fehéren virított a zöld tájban. De az a kép sajna nem készült el, mert autóból láttam csupán a „jelenséget”.
Azért őrület, hogy manapság télidőben is csodaszámba megy havat látni.

Ez itt egy másik hegyhát, ahol jóval kevesebb maradt meg a hóból.

Felbaktattunk hát a dombtetőre és boldogan gázoltunk a bokáig érő latyakos hóban. Találtunk egy vagány zuhanyzót, viccből mondtam a barátnőmnek, hogy majd a weben megláthatja a képet, amit készítettem róla. Szerintem meg fog ölni, amikor rájön, hogy nem vicceltem. :DD

Elhaladtunk a frissen telepített szőlőjük mellett, itt is maradt mutatóba némi hókupac. :)

Majd visszatértünk a másfél éves kisfiához, akire a nagymamája vigyázott, amíg mi levegőztünk.

Tomacsics Gergő 

Tomacsics Gergő

Korábbi bejegyzések találkozásainkról:
A GABI GYEREKE
A GABI GYEREKE – MEGINT
EGYEDÜL ESZIK

Jaj, meg hadd mutassam még meg ezt a képet, amin az én gyerekem van. 2011 márciusában, ugyanazon az útvonalon készült, amit most megjártunk. Itt két és fél éves volt. (Az egyik kedvenc fotóm róla.)

2015-01-29 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Nagy ritkán előfordul velem, hogy lírai hangulatba kerülök. Ez nem szokott tartós lenni, csupán órákra hagyom magam elmerengni az élet apró-cseprő dolgain. Néhány hete esett meg velem hasonló, amikor haiku idézetekre bukkantam. Be kell valljam, hogy én nem is tudtam ez idáig, hogy mi is az a haiku, pedig Nóra barátnőm emlegette nekem ezt a kifejezést, sőt Laura küldött pár hónapja egy linket Fodor Ákostól, amiben szintén hasonló versek voltak, de csak most tudatosodott bennem, hogy mi fán is terem ez a versforma. Többször előfordul, hogy ezeket az egyszerű kis verseket képekhez társítják, nekem pedig volt a közelmúltból egy képem, amiben éreztem valami pluszt, amit magam nem tudtam megfogalmazni… Ekkor jött szembe Fodor Ákos tollából ez a pár sor, amivel értelmet nyert számomra ez az egyszerű erdei kép.

„Aki s ami nem
a vágyakról szól: az a
vágyakról hallgat.”

Pár éve Váncsó Zoltán galériájában nézelődtem, ő mesterien kapcsol a fotóihoz idézeteket. Ez az egyik kedvencem, ami akkor nagyon megérintett:


Fotó: Váncsó Zoltán

„Nincsen reménytelenebb dolog az emlékeknél.”
Milán Füst

Ajánlom, hogy aki teheti, fedezze fel Váncsó Zoltán alkotásait, egészen fantasztikus élményben lehet része.

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.