Instagram
2015-08-03 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

A kilenc nap, amit (ismét) Badacsonytomajon töltöttünk, nem a fotózásról szólt. Az első három napon egyetlen kép sem készült, az életünk a kánikula túléléséről szólt. Ez a Balaton partján tul.képp nem is nehéz feladat, kivéve, ha az ember utál strandolni. :)
Egyszer csak megtört a jég és elővettem a jó öreg kompaktomat, becsületes nevén Canon PowerShot G5-öt és bemerészkedtem vele a vízbe, hogy a strandoló gyerekeinkről készüljön néhány emlékkép. Az egyik fő cél Péter superman-es produkciójának megörökítése volt, ami nem is olyan egyszerű egy olyan géppel, ami 3 mp alatt állít élest.

 

Péter fürdőzése leginkább a delfinekéhez volt hasonlatos, víz alatt úszott és ha nagyon muszáj volt, feljött a felszínre levegőért. Ez a szokása az úszótáborban alakult ki, ahova az óvoda után járt egy hétig.
Akartam róla egy „unikumos” képet és meg is lett. :)

 

Elhatároztam, hogy legközelebb viszem a nagy gépet inkább, hogy jobb minőségben is elkészítsem, de persze az már nem jött össze, mert hatalmas csinnadrattával megérkezett ez a csinos kis felhősáv, ránk hozva a frászt, hogy a sátrainkat széjjeltépi és elröpíti a világ másik tájékára, de piszok mázlink volt, mert az eső sem eredt meg rendesen, épp csak a széle súrolt bennünket... De innentől fogva megszűnt a strandidő.

Este összehoztunk egy szalonnasütést és elkészítettük a csoportképet. (A teljes csapat 3 napig volt együtt.)

 

A legutolsó napunkon egy kerékpározást terveztünk, mivel az időjósok erre alkalmas időt jeleztek nekünk előre. Amint indulásra készen voltunk, eleredt az eső. Hosszú órák teltek el tanakodással, hogy mitévők legyünk... Addig én a helyi hattyúkkal barátkoztam.

 

Végül Badacsonyban kötöttünk ki. Ott ez az egy kép készült a nagyon kemény horgászokról, akiket sem az eső nem tartott vissza szenvedélyüktől, sem az, hogy az feleségük ernyőjét voltak kénytelenek használni. :)

 

Az esti órákban helyben barangoltunk egy utolsót és a napnyugtával festett felhőkben gyönyörködtünk…

Kis visszaemlékezés a tavalyi tomaji élményekre:
HETEN, MINT A GONOSZOK
ESŐNAP
1 ÓRA GYÖNYÖRKÖDÉS

SZENTGYÖRGY-HEGYI CSATANGOLÁS HETEBEN

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.