Instagram
2016-08-28 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Az utóbbi időben nem vagyunk sűrű vendégek a homokbányában, ha mégis megtörténik, akkor igyekszünk azt emlékezetessé tenni. Júliusban esett meg, hogy 3 lánnyal, 3 fiúval, 3 kutyával megszálltuk a területet. Az anyukák száma 4 volt a kerékpáré pedig 1, azaz egy. Két autó is részt vett az akcióban, de azok csak a sorompóig közlekedtek. Pontosan eddig.

A „férfinép” pedig hozta a formáját. :)

tollar_eszter_homokbanya_bajcsa_01.jpg

A nap sütött a kerékpár pihent, Vera pedig nem tetszik magának ezen a képen, de engem ez speciel  nem érdekel, mert jól sikerült életkép és a kutyák is mind látszanak rajta.

tollar_eszter_homokbanya_bajcsa_02.jpg

Egészen szürreális – vagy inkább ideális – élmény, hogy amikor itt vannak a gyerekek, nekünk állítólagos felnőtteknek semmiféle gondunk nincs a kiskorúakkal, max. annyi, hogy már előre rettegünk, hogy fogjuk megszabadítani a ruháikat a homoktól…  – majd arra jutunk, hogy szélmalom-harc, úgysem sikerülhet, ezért mielőtt megpróbálkoznánk a feladattal, már gondolati szinten fel is adjuk.

tollar_eszter_homokbanya_bajcsa_03.JPG
fotó: Csilla

Nálam nem volt rendes fényképezőgép, csak mobil (mint azt már emlegettem, egy ideje „le vagyok ülve” fotózás szempontjából), de Csillára mindig lehet számítani ez ügyben, és nem is lustálkodja el a dolgot. Így készült ez a repülős fotó is. A fiúk leginkább így néztek ki, de inkább nem is néztük őket, olyan hajmeresztő röppályákat írtak le.

tollar_eszter_homokbanya_bajcsa_04.jpg
fotó: Csilla

A következő kettő kép mobilos alapokon nyugszik.

tollar_eszter_homokbanya_bajcsa_05.jpg

tollar_eszter_homokbanya_bajcsa_06.jpg

Végül egy búcsúzós, ahol Vera már kevésbé elégedetlen a megjelenésével.

tollar_eszter_homokbanya_bajcsa_07.jpg
fotó: Csilla

Ezzel nem ért véget a nap, kizuhanyoztuk a gyerekeket a homokból, a felnőttnek nevezettek a teraszon telepedtek le, a gyerekek meg jórészt a lakásban üvöltöztek, hogy meghallják egymást, meg olyanokat csináltak, amit ha megláttunk, azonnal rájuk szóltunk, hogy ezt ne, de nem voltunk elég hangosak, ezért meg sem hallottak minket, ha meg mégis, akkor nem törődtek velünk. Így esett, hogy ha a lakásban volt dolgunk, akkor próbáltunk rájuk sem nézni, úgy elintézni a dolgunkat.

Este 11 körül alakult úgy, hogy a szomszédaink végre fellélegezhettek, mert nagyjából kidőltünk. 
. . .  de a nyárnak itt még nem volt vége... :)))

 Régebbi homokbányás esetek 
HOMOKBÁNYA KALAND
180 PERC HOMOKBÁNYA 11 PILLANATA
A SHOW FOLYTATÓDIK
ÉLET A HOMOKBÁNYÁBAN

2016-08-25 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

Megkésett képes beszámolók következnek az elmúlóban lévő nyarunk meghatározó pillanataiból.

Május végén Balatonfenyvesen landoltunk a gyereknapi programra, mellesleg megmártóztunk a még hideg vízben. Értékelhető képek inkább a gyerekekről születtek.

tollar_eszter_01_bfenyves.jpg

tollar_eszter_02_bfenyves.jpg

Enikő, mint  profi modell.

tollar_eszter_03_bfenyves.jpg

tollar_eszter_04_bfenyves.jpg

Repül a szerencsekagyló, ami csak akkor hoz szerencsét, ha egyszerre dobják el és ezzel egyidőben kívánnak is valamit.

tollar_eszter_05_bfenyves.jpg


Balatonfüred, július, a Kék Szalag startolása napján. Előző éjjel veszedelmes vihar pusztított a környéken, kisöpörvén ezzel a tikkasztó meleget. Szerettük ezt a friss hőmérsékletet és a Balaton látványát, ám a parti sétány szomorkás képet mutatott a sok derékba tört fa és letört hatalmas ágak látványától. Aki akarja, képzelje oda, kép nincs róla. :)

tollar_eszter_06_balatonfured.jpg

tollar_eszter_08_balatonfured.jpg

tollar_eszter_07_balatonfured.jpg


Még mindig július, de már a Velencei-tó partján. Baráti társasággal gyűltünk össze egy hétvégére. A kemping és a strand is egészen fura dolgokat produkált, el is határoztuk, hogy ide nem jövünk vissza. :) A naplemente azért megért néhány mobilos fotót.

tollar_eszter_09_agard.jpg

A (nem teljes) csapat jó fényben tűnt fel. :)

tollar_eszter_10_balaton_agard.jpg


Rokoni meghívásra jöttünk egy röpke napra gyerekkori nyaralásaim helyszínére, Balatonfenyvesre. Péter ebbe a pancsolóba „menekült”. Egyedüli fiúként, ráadásul legkisebbként, nem volt könnyű helyzetben.

tollar_eszter_11_balatonfenyves.jpg

Még szerencse, hogy jött velünk Rebus is, ugyanis készített egy ilyen „nagyonszeretem-féle” képet nekem. :)

tollar_eszter_12_balatonfenyves.jpg


A nyár java majd csak ez után következett.
                                                                                                                                      ....folyt. köv.

2016-08-22 | hozzászólások (1) | Teljes cikk megtekintése

Nagyon kevés maradt a nyárból, ami nálunk rendkívül mozgalmasan telt. Többek közt ezért is hanyagoltam el a blogot, ezzel együtt a fotózást is sajnos. Leginkább különböző vízpartokon meg a vizekben voltunk fellelhetőek. Ha nem jutott természetes víz, akkor széjjel klórozott medencében, vagy jacuzziban ütöttük el az időt, bár ez utóbbiak kevésbé a mi  világunk. Sok időt töltöttünk szeretett teraszunkon. Barátokkal körülvéve, éjszakába nyúló beszélgetésekkel és messzire visszhangzó vihogással vertük fel kis falunk síri csendjét. Mink, „városi gyüttmentek” már csak ilyenek vagyunk. Rajtunk kívül csak a szemben lévő kocsmától volt zajosabb a környék, talán ezért nem lettünk meglincselve. :D

Ma a legfrissebb élményünkkel jöttem.
Délután 3 körül jött az elhatározás, hogy kiugrunk Gyékényesre. A nem helyiek kedvéért mondom, hogy található itt néhány bányató, egy kialakított strand, ahova mi egyáltalán nem járunk, többek között azért, mert oda kutyát nem lehet vinni. Ehelyett teljesen illegális helyeken fürdőzünk, ami felett a jóságos hatóság szemet huny, de néha azért körülnéz, nincs-e valamiféle rendbontás… vagy csak azért, hogy tudassák az ott lévőkkel, hogy tisztában vannak létezésükkel.
Tőlünk szokatlan, rekord-sebességgel szerveztünk társaságot, pakoltunk össze és indultunk el. Az összepakolás nem hangzik nagyon bonyolultnak közönséges halandók fülében, de nálunk... hogy is mondjam? Szóval nem bízzuk a véletlenre a szórakozást. Strandi alapfelszerelés pl. a békatalp, búvárszemüveg, matrac, távirányítós csónak, frizbi, labda (egyéb vizes játékok), gumicsónak (ez esetben annak csak az evezőire volt szükség). Ezeken kívül pedig a szokásos, pokróc, törölköző, kaja, pia stb. De hát ez csak egy pár órás kiruccanás volt. Pár napja értünk haza a tengerpartról, ott komoly riadalmat okozott érkezésünk egy-egy fürdőhelyre, ahogy felbukkantunk felnőttenként átlagosan két nagy táskával (meg egy-két kisebbel). Ez önmagában talán még nem is esemény, de főszezon révén nem igazán volt hely ennyi cuccnak. Aztán persze mindig kiderült, hogy valami az autóban maradt, így még több holmit kellett felmálháznunk magunkra a nap végén. Kész csoda, hogy csak az én tengerjáró cipőkémnek kélt lába, amit, ahogy a „lábszomszédosságunkban” lévő olaszok mondták, két ragazzi pakolt el véletlenül. :) Jönnek majd tengerparti élmények is, de azok a képek túl sokan vannak ahhoz, hogy képes legyek egy emészthető mennyiségű válogatást prezentálni belőlük. Ezért most az augusztus 20-ai szombat délutánt mutatom.

Két nagyra nőtt sellőcskénk a túlparton produkálta magát, míg felnőtt kíséret mellett visszaúszhattak a bázisra.

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_01.jpg

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_02.jpg

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_03.jpg

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_04.jpg

Péterből, ha vízben van, jobbára csak ennyi látszik, de leginkább ennyi sem.

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_06.jpg

Technikailag alaposan elbaltáztam a legígéretesebb képeket, de azért sem dobtam kukába, hátha nem tudom megismételni. :) Ez is egy ilyen kép.

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_05.jpg

Enikő biztonságosabbra vette a visszatérést.

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_07.jpg

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_08.jpg

Felfújódott a gumimatrac, üzembe helyeződött a motorcsónak, így a vízben úszó, de már szükségtelen eszközök kreatív módon értek partot.

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_09.jpg

Csillu azonban igényt tartott az állítható kukacra...

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_10.jpg

... aztán a motorcsónakot pécézte ki magának.

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_11.jpg

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_12.jpg

Ilyen az, amikor azt mondjuk Enikőnek, hogy egyedül nem evezhet be a vízbe. :D

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_13.jpg

... meg amikor Péter rájön, hogy a vízben szükségtelen a papucs használata.

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_14.jpg

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_15.jpg

tollar_eszter_gyekenyes_strandolas_16.jpg

Fél 8 körül indulnunk kellett, mert igyekeztünk kis városunk kis tűzijátékára odaérni. Sikerrel is jártunk, sőt ott újabb jóbarátokkal találkoztunk, hangulatos este kerekedett belőle.

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.