Instagram

2004-ben vettem meg a Canon PowerShot széria számomra első darabját, a G5-öt. Nagyon sokáig bírta, végül egy rettenetes kánikulai napon hőguta végzett vele a badacsonytomaji strandon. Néhány évig húztam kompakt gép nélkül, majd 2017-ben szereztem be a G15-öst, amit szintén nagyon szerettem, bár kétségtelenül voltak korlátai. Cserébe a zsebemben is elfért. Kíméletlen üzemmódban használtam, ez okozta a halálát, pedig azt gondoltam, mindent kibír. Néhány hete adta fel örökre a küzdelmet. Nem volt választásom, elkezdtem valóra váltani a régi álmom, hozzájutni a G3 X-hez. Újonnan elég borsos az ára, így aztán a használt-cikk piacra kényszerültem. Akkora mázlim volt, hogy egy ránézésre új fényképezőgéphez jutottam, boldog voltam tőle és vagyok azóta is egyfolytában. :) Készítettem egy közös szelfit vele, ami nem volt egyszerű művelet, mert nagyon sokat kellett próbálkoznom, mire a szépítő selfie funkciót olyan mértékűre tekertem, amit elfogadhatónak ítéltem egy ilyen kis gyönyörűség melletti megjelenéshez. :D

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_01.jpg

Ennyi bevezetőnek pont elég volt, jöjjenek a képek, ami blogírásra késztetett. Természetesen mind a G3 X-szel készült, „kapcsolatunk” harmadik napján. Az első kettő a reggeli séta termése. Az ismerkedés fázisánál tartunk (a gép meg én), keresem a határait, szokom a funkcióit. 

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_02.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_03.jpg

Csendes, kertrendezgetős napunk volt, amikor váratlan vihar kerekedett. Ez jól is jött, mert pont megéheztünk... Az én étkezésem azonban alaposan megcsúszott, mert jött ez a ritka szép szivárvány, nekem meg már a kezemben is volt a gép, lassan araszoltam kifelé a kapun, csak bámultam és észre sem vettem, hogy a kutya jön velem. Na gondoltam, ha már ott van, akkor kerüljön már rá ő is a képre...

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_04_rainbow.jpg

Aztán megszületett az új közmondás: „bámulja, mint Neo a dupla szivárványt”. :)

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_05_rainbow.jpg

Az egész fényképezést esernyővel a kezemben adtam elő, az objektívet állandóan törölgetve. 

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_06_rainbow.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_07_rainbow.jpg

Aztán jött a „gyere ide”, „ülj le”, „ide nézz”, Neo pedig jött, ült és ide-oda nézett, én meg csak lődöztem, mert olyan ritka szép volt a jelenség a felhőkkel, a fényekkel, meg a kutyával... Képtelen voltam abbahagyni. És annyira tetszik egy csomó kép, hogy most az összeset iderakom. 

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_08_rainbow.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_10_rainbow.jpg

Ezt azért hagytam bent, mert itt nyitva van a szeme. ;)

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_09_rainbow.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_11_rainbow.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_07_rainbow.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_12_rainbow.jpg

A teljes ív kutya nélkül. Azt hiszem, ekkor volt a legszebb. 

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_13_rainbow.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_14_rainbow.jpg

A szivárvány lassan eltűnt, kis pihi következett. Az esti kutyasétát főleg Péter miatt kellett beiktatni, mert ha rajta múlna, nem szívna friss levegőt és nem sütne rá a nap.
A fények még mindig durvák voltak, a kutya pedig még mindig cuki és fotogén. :)

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_15.jpg

Felnézünk a Holdra. 600 mm-re toltam ki az objektívet, lássam, mit tud ez a kicsi gép... Vágtam ugyan belőle, de teljes mértékben elégedett vagyok a végeredménnyel. 

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_16.jpg

Kaptunk még fényjátékot, kihasználtam(tuk), minden percét. 

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_17.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_18.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_19.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_20.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_21.jpg

tollar_eszter_canon_powershot_g3x_22.jpg

Elégedetten zártam a napot, a közösségi oldalakra töltöttem pár szivárványt, nehogy azt higgyék, hogy lemaradtam róla. :D
Nem tudom, mikor jelentkezek újra...

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.