Instagram
Merengés
2015-01-29 | hozzászólások (0)

Nagy ritkán előfordul velem, hogy lírai hangulatba kerülök. Ez nem szokott tartós lenni, csupán órákra hagyom magam elmerengni az élet apró-cseprő dolgain. Néhány hete esett meg velem hasonló, amikor haiku idézetekre bukkantam. Be kell valljam, hogy én nem is tudtam ez idáig, hogy mi is az a haiku, pedig Nóra barátnőm emlegette nekem ezt a kifejezést, sőt Laura küldött pár hónapja egy linket Fodor Ákostól, amiben szintén hasonló versek voltak, de csak most tudatosodott bennem, hogy mi fán is terem ez a versforma. Többször előfordul, hogy ezeket az egyszerű kis verseket képekhez társítják, nekem pedig volt a közelmúltból egy képem, amiben éreztem valami pluszt, amit magam nem tudtam megfogalmazni… Ekkor jött szembe Fodor Ákos tollából ez a pár sor, amivel értelmet nyert számomra ez az egyszerű erdei kép.

„Aki s ami nem
a vágyakról szól: az a
vágyakról hallgat.”

Pár éve Váncsó Zoltán galériájában nézelődtem, ő mesterien kapcsol a fotóihoz idézeteket. Ez az egyik kedvencem, ami akkor nagyon megérintett:


Fotó: Váncsó Zoltán

„Nincsen reménytelenebb dolog az emlékeknél.”
Milán Füst

Ajánlom, hogy aki teheti, fedezze fel Váncsó Zoltán alkotásait, egészen fantasztikus élményben lehet része.

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.