Instagram
Ködös Mátra
2015-02-26 | hozzászólások (2)

Két napot töltöttünk családostul a Mátrában. Azt hiszem, gyönyörű ez a vidék, de ahhoz, hogy erről megbizonyosodjak, vissza kell egyszer mennem, mert ebben a néhány napban a ködnek különböző fokozataival találkoztam csupán, a tejfehértől, a halványszürke árnyalatokig (ami közel sem volt 50). Ilyen volt az autó ablakán való kilátás, mobillal megörökítve:

A vízcseppekre fókuszálva pedig ilyen:

Készítettem néhányat fényképezőgéppel is, de azt hiszem, hogy a mobilosok izgalmasabbra sikeredtek. :)

Mivel a Kékestető ott volt a szomszédságunkban és muszáj volt kimozdulnunk kicsit, ezért elautóztunk oda. Ahogy egyre magasabbra értünk, a hó mennyisége emelkedett, ami a ködbe burkolózott erdővel együtt nagyon szép látvány volt. Mivel nem fotós túrán voltam, kénytelen voltam tenni egy kis kitérőt, elhagytam hát a családot és a rokonságot (megkímélve ezzel őket a várakozástól, magamat pedig a kapkodástól), hogy megpróbáljak valamit kihozni a látottakból:

„Fák között járva
csukd be a szemed, s értsd meg
az erdőt; magát.”

A következő napon kicsit másféle köd ült a tájra és a szélvédőre.

Elnéztünk a Sástóhoz, ami az ország legmagasabban fekvő tava. Ez is biztosan nagyon szép tud lenni, ez alkalommal azonban jobbára a tó partján lévő fák tükröződését tudtam fotózgatni, mást nem igazán láttam. Ha nem 300 km távolságban lettünk volna az otthonunktól, akkor biztosan nem koptatom a fényképezőgépem zárszerkezetét, hisz nem kerekedtek ezekből a fotókból eget-rengető képek. :)

2 hozzászólás

Mjudit | 2015-02-26 19:21:20
Sose szabadkozzál, jók ezek! Örömmel látom, hogy a Sástavat némileg megtisztították; mikor legutóbb - talán három éve - arra jártunk, éppen el volt iszaposodva.
hakapeszti | 2015-02-26 19:51:49
Azt írták a tóról, hogy békaparadicsom, lehet, hogy ők nem örültek annyira a tisztításnak. :) De hát ez egy turista központ, nyilván így kellett tenniük.
captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.