Instagram
Békagyerekek, mohák, csészegombák és a siklócsontváz
2015-03-08 | hozzászólások (0)

Péntek délután megszólalt a telefon, Laura volt, az erdő mélyéről. Tudtam, hogy csak fontos dologról lehet szó és igazam lett! Békapetékre lelt az erdei pocsolyákban, méghozzá nem is kevésre. Ezek szerint visszavonhatatlanul itt a tavasz… Erre nem voltam lelkileg felkészülve, nagyon kevés telet kaptam idén és most egy csapásra véget is ért, ez így olyan befejezetlen. No, de nem kesergek, hisz éledeznek a békák, akik az én kedvenc élőlényeim, megvan már a békafotózáshoz elengedhetetlen mellcsizmám, ideje az agyamban átállítani a kapcsolót télről a tavaszra. :)
Másnap Laura magával vitt, hogy a saját szememmel lássam a csodát és hát igen, láttam és örvendeztem és örült a szívem, mert valóban alig volt olyan pocsolya, amiben ne lett volna petecsomó. Ez itt vízi virágnak álcázta magát és sokadmagával egy tóvá duzzadt vizenyős területen volt

Ilyen gyönyörű közelről. :)

 

A kis pocsolyákban pedig ilyesmi képet mutatnak.

 

Az erdőben kisebb csoportokban sárgán világítottak a kankalinok és bár nem vagyok igazán penge a virágfotózásban, készítettem egy emlékképet, mert tényleg nagyon szépek voltak.

 

Amikor ezeket a gyönyörű napsütötte mohákat felfedeztem, Laura, a kutyája és az én kutyám kényelembe helyezték magukat, tapasztalatból tudták, hogy a normálisnál több időt fogunk eltölteni itt.

 

Maradt még időnk, így átautóztunk egy másik erdőbe (a régi kékbéka lelőhelyre). Itt békapetéknek nem volt nyoma, csak piros csészegombát találtunk. Régi álmom volt már, hogy értékelhető képet készítsek ezekről a kis gyönyörű, tavaszhozó természetes ékszerekről. Azt hiszem többé kevésbé ezt is pipálhatom. :)

 

A nap már erősen lemenőben volt, amikor Laura találta nekem ezt a példányt. Kénytelen voltam magammal cipelni az erdő széléig, hogy napfényben le tudjam fényképezni…

 

Így festett az ágacska másik fele.

Út közben egy karkötőnek látszó tárgyra lettünk figyelmesek. De sokkal inkább egy sikló csontváz volt. :)

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.