Instagram
Drága kis kékségeim
2015-03-23 | hozzászólások (1)

Történt két éve, hogy megismerkedtem „Közép-Európa legszebb férfi felsőtestével”, aki önmagát nevezte így. Igyekszem ennél jobban nem körülírni, hogy ne ismerjen rá túl sok ember. Nos, a jelző, amit magára aggatott biztosan nem lesz jó támpont. :DD Amikor megismertem, első látásra nem voltunk egymásnak szimpatikusak és ezt nem is rejtettük véka alá. Talán ez is lehet az egyik oka annak, hogy idén a mocsári békákkal kapcsolatban félrevezető információkkal látott el, nem közvetlenül engem, hanem egy közös ismerőst, aki szintén ott volt az ominózus találkozáskor. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy miattam titkolózott, de persze az is lehet, hogy túlértékelem a személyiségemet és szimplán, „aljas” nyereségvágyból hívott a kékülő békákhoz más fotósokat, hozzánk pedig egészen más híreket juttatott el, miszerint lezajlott a nász kékülés nélkül, amit én erős kétkedéssel fogadtam, de leginkább nem hittem el. :)

Azon kevesek számára, akik nem tudják miről hebegek, itt egy sokszor megosztott link tavalyról.

Szóval szombaton jött a hír, amikor én éppen Pesten voltam, hogy az informátorunk nem megbízható és igenis kékek a békák. Vasárnap reggel 7 órakor buszra ültem és jó néhány üzenetváltás után, délután fél 2-re kint is voltunk a tavalyi területen (ez nem az a hely, ahol szombaton fotózták őket, oda egyéb okokból nem tudtunk volna eljutni) Nándival, akinek még nem volt része ebben a látványosságban. Persze előre nem tudtuk biztosan, hogy szerencsével járunk-e, de bizakodtunk. :)

Odaértünk a zsombékos tóhoz, ahol a partról vízfelületet nem lehet látni, így aki nem tudja, mit rejthet a terület, az mit sem sejtve elsétál mellette. Hacsak, meg nem hallja azt a jellegzetes, makogáshoz hasonlító hangot, amit a mocsári békák hallatnak. Ahogy a part közelébe értem, már fordultam is vissza, hogy belebújjak a mellcsizmába (Nándinak is szóltam, hogy tegyen így), mert az egész tó területéről hallható volt a hangjuk. Ami még nem volt garancia arra, hogy látunk kék békát, arra meg pláne nem, hogy le is tudjuk fényképezni őket. A jó képről pedig csak a legszebb álmainkban lehetett szó, de a lehetőség adva volt, így szép lassan bevettük magunkat a mocsárba.

Én kb. 10-15 db megkékült hímet és 5-6 nőstényt láttam, ezekből néhányat le is tudtam fényképezni, de a jó kép elmaradt. Elég hűvös volt a levegő, fújt a szél, a békák meg rendkívül ijedősek voltak. A napokban visszatérünk, de addig is itt ez a néhány kép ráhangolódásnak. :)

 

Így készült…


Fotó: Nándi

 …ez a kép. Érdekes, üveges hatása lett. :)

1 hozzászólás

Zala Péter | 2015-03-24 05:52:04
Gratula, klassz fotók! Sajnos nekem még nincs belőlük!!!
captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.