Instagram
Éneklő tó az erdő mélyén
2015-04-13 | hozzászólások (0)

Kivételes vasárnap volt a tegnapi, majdnem egész délután teljesen egyedül voltam otthon, ill. a kutyával, de az nem sok vizet zavar. Persze, hogy nem maradtam a lakásban, hisz az előző napi unka fényképezés ugyan egészen sikeres volt, de ott munkált bennem, hogy ez a téma hagyott számomra még bőven lehetőséget... Szerettem volna pl. olyan képet, hogy a felfújt fejű kisbéka tükröződik a vízben.
Már korábban kinéztem egy kis tavat a környékünkön, így amint lehetőségem volt (na jó, kicsit később) felkerekedtem…Aránylag messze voltam még a céltól, amikor unkák éneke ütötte meg a fülemet. Rossz szó! Inkább simogatta. :) Követtem a zengedezést, ami ehhez a tóhoz vezetett.

 

Nem is mentem tovább, magamra öltöttem „báli ruhám” (a mellcsizmát) és ráhangolódásnak először látképeket készítettem, mert nem csak a békák nyűgöznek le, de az erdei tavak is.

 

Békaliliomra leltem itt is, még mindig nem virágzik, szombaton is csupán egyet láttam, ami bimbózott.

 

Objektívet cseréltem és elkezdtem a cserkészést… Babónak kézjelekkel (ugyanis már a világon semmit nem hall) elmagyaráztam, hogy meg ne próbáljon bejönni utánam a vízbe, különben lesz nemulass! Bevallom, nem bíztam benne, hogy meg fogja érteni, de le a kalappal előtte, mert észre sem vettem, hogy ott van. Ő egy ízig-vérig fotóbarát kutya. :D
Tisztára úgy nézett ki, hogy unka-kép nélkül térek haza, mert nagyon ijedősek voltak. Azért szép lassan egyet-egyet sikerült elcsípnem. Soha ennyi életlen, bemozdult kép nem született, mint tegnap. :D De természetesen lett éles is, meg vízben tükröződő, meg ellenfényes, bokeh-es…

 

Amíg én a vízben lopakodtam (és persze félig megfagytam), Babó megkerülte a tavat, leült nekem háttal és csak nézett ki a fejéből. Nagy nehezen felhívtam magamra a figyelmét, amire az egyetlen módszer, ha erőteljes karmozdulatokkal hadonászok. Mivel háttal ült nekem, ez nem is volt olyan egyszerű. Aztán persze sikerült, összeszedte minden erejét és okosan átúszott hozzám. :)

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.