Instagram
Unkaliliomok... ööö, akarom mondani békaliliomok
2015-04-27 | hozzászólások (0)

Egész héten azon mesterkedtem, hogy kijuthassak az erdőbe, de csak péntek délután 3 órára tudtam megvalósítani ördögi tervemet. Nem terveztem nagy dolgot, és ezt maradéktalanul sikerült is teljesítenem. :D Azért nem hagytam otthon a mellcsizmát, szerencsére van egy nagy méretű hátizsákom, amibe pont jól belefér, így nem okoz gondot a cipelése. Hamar az erdei tavacskámnál találtam magam, leginkább az érdekelt, hogy virágzik-e már a békaliliom. Ja, persze… Jött a tök süket kutyám is (akit egyszer sikerült elveszítenem, de persze megtaláltuk egymást, mint mindig), bele is gázolt az unkáktól zengő vízbe, a békaliliomok közé. Amik már elkezdtek virágozni… azok a kis fehér pöttyök azok, a kutya körül.

 

Fáztam kicsit (nem volt hideg, csak nőből vagyok), nem akartam belemenni a vízbe… Aztán azon kaptam magam, hogy elkezdem kicibálni a hátizsákból a vízbe menős ruhát. Szerintem az unkák miatt lehetett. :D Csak egy rövid időre – gondoltam… Kb. másfél óra múlva jöttem ki. :) Közben pedig nézelődtem és fényképezgettem… Például tölgyfa levelet:

 

Meg békaliliomot (Hottonia palustris L.), hisz ezért jöttem:

Na meg vöröshasú unkát (Bombina bombina). Nem mintha idén nem fényképeztem volna széjjel őket, de ez a példány olyan extra nagyra fújta fel magát, hogy nem bírtam vele betelni. :)

 

Levezetésként még egy liliom:

…meg egy másik unka, mert szép környezetben volt…

…egy kis szösz a vízfelszínen…

 

…és újabb unka. Ezt már nem tudom megmagyarázni, hogy miért. :D

 

Fáztam és haza kellett mennem. Búcsúzóul a feje tetejére állítottam a virágot… ill. a világot. :)

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.