Instagram
Vizes délelőtt
2015-05-05 | hozzászólások (4)

Két hete terveztem már, hogy visszatérek erre a kis tóra. Pár napja már ugyan voltam egyszer Laurával, de megtréfáltam magamat, nem hoztam magammal memóriakártyát. Ma azonban tökéletesen felkészültem, konkrét elképzeléssel érkeztem, miszerint brekegő (felfújt hanghólyagú) tavi békát fogok fotózni szemből, ahogy tükröződik a kristálytiszta vízfelszínen. A vízi boglárka is szerepelt a lefotózni valók listájában, ezzel kezdtem:

 

Lopakodó üzemmódban gázoltam a vízben, vártam, hogy a békák rázendítsenek, de nem nagyon akaródzott nekik. Vagy a szél szegte kedvüket, vagy a délelőtti napszak nem kedvezett a produkcióhoz, nem tudom. Nagy bánatomra keveset és kevesen zengedeztek, ráadásul meglepően ijedősek is voltak. Ezzel a tökéletes kép reménye elszállt, de azért fotóztam tovább egyebeket, pl. egy tollpihét.

 

Persze lencsevégre akadt néhány béka is, de azok csak arra voltak jók, hogy a fényképezőgépem zárszerkezete kopjon. :)
Aztán találtam egy példányt, aki egész nyugodtan viselte a közelségemet, ezt ki is használtam, kényelembe helyeztem magam vele szemben és vártam. Közben a mellcsizma rövidnek bizonyult, a nagy helyezkedésben beszivárgott a víz, ami nem okozott különösebb traumát, hisz jó meleg volt a levegő, így csak kicsit fáztam. :)
Aztán rázendített a kis drágám, válaszolva a távolabb brekegő társainak. Csak nagyon rövid ideig produkálta magát és nekem nem sikerült elcsípnem, amikor hanghólyagja elérte a legnagyobb méretét. És nem is tükröződött a kristálytiszta vízfelszínen, de azért örültem és bizakodtam, hogy terem még babér mára.

 

Aztán nem termett, csak néhány egyszerű békás fotó jutott a 3 óra alatt.

Volt egy erdei béka is. Azt szerettem volna hinni, hogy mocsári, mert akkor a jövő évre nézve biztosított lehetett volna a kék béka fotózás. :) Aztán szépen meggyőztem magam, hogy erdei. Ha elcsíptem volna a grabancát, akkor meg is bizonyosodhattam volna felőle, így viszont csak az eszemre hallgattam. Ezzel megadtam az esélyt annak, hogy mégis mocsári volt. :D

4 hozzászólás

Lőrincz Zsóka | 2015-05-05 20:42:29
Egy csomó elvarázsolt királyfi káprázatos környezetben ! :) Szép fotók Eszti !
Eszti | 2015-05-05 20:57:47
Minő meglepetés és öröm a látogatásod, Zoli! Köszönöm! :)))
Péter | 2015-05-05 21:44:45
Szuper képek
Titti | 2015-05-06 12:41:15
Nagyon ügyi vagy! Szépek a képek és csudajó a humorod !
captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.