Instagram
A Dráva Őrtilosnál apad, gázlómadarak etetése tilos
2015-08-23 | hozzászólások (0)

Azt nem mondhatnám, hogy könnyű szülés volt, mert nem volt az, de péntek estére hosszú körtelefonok segítségével döntést hoztunk, hogy merre menjünk szombaton kirándulni. Találkozási pontnak a beleznai vasútállomást tűztük ki, onnan egy kurta kis sétát tettünk egy érdekesnek hitt helyre, ami Zrínyi várnak van csúfolva. Pár éve egy szép őszi napon már meghódítottuk a területet, ami akkor igazán jó élményt nyújtott, ami leginkább az ősz szépségének volt köszönhető. Élménynek mondjuk most sem voltunk híján, mert a neves helyhez egy hídon át vezetett volna az út, de annak életveszélyessé válása miatt a híd alatt keltünk át a három gyerekkel. (A fényképes dokumentációról most eltekintek.)

Dolgunk végeztével egy szépen karbantartott, erdő széli úton haladtunk tovább a két autóval, amikor az előttünk haladó váratlanul megállt. Az ok egy sérült, fiatal egerészölyv volt, akit Andris szakszerűen befogott (mert e téren ő nagy rutinnal bír), biztonságba helyeztük, majd néhány telefonhívás kezdeményezése után Surdra szállítottuk, ahol egy természetvédelmi őr magához vette és további sorsáról ő gondoskodott.


Fotó: Csulla

Ezek után elindultunk a fő cél felé, Őrtilos, Mura-Dráva összefolyás, ahol már több ízben is jártunk… Ez volt az egyik: KLIKK!

A hosszú parti séta közben egy sziget körvonalait fedeztük fel a fák lombja közt, Csillu megtalálta a partszakaszra biztonságosan levezető utat, majd szép lassan, mindenkiről lekerült a cipő (rólam utoljára), ezzel elkezdődött a kirándulás igazán jó része.


Fotó: Andris

Babónak is ideális volt a víz mélysége és ahogy azt mindig is szokta tenni, már a vízben megrázta magát.  :D

 

Erőteljes és fájdalmas talpmasszázshoz volt hasonlatos a kis szigeten közlekedni, még szerencse, hogy volt természet alkotta ülő alkalmatosság lábat pihenteni.


Fotó: Andris

Íme a gázlómadarak, akik a címben szerepelnek, leginkább kanalas gémekre hasonlítottak. :)

Irtó jó időnk volt, a víz pedig meglepően meleg, nem is tudom, mennyi időt töltöttünk itt el.

 


Fotó: Andris


Fotó: Andris

Visszafelé betértünk egy gyönyörű kis horgásztóhoz, itt készítettem Csilluról és Enikőről ezeket a képeket. Ősszel mindenképpen vissza kell ide térni… Meg télen is, meg tavasszal is. :)

 

A naplemente perceit a Szentmihály-hegyi kápolnánál töltöttük, mire hazaértünk és Zsombit is épségben visszaszolgáltattuk szüleinek, már besötétedett.


Fotó: Andris


Itt a vége, fuss el véle, jó éjszakát gyerekek!

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.