Instagram
Tavaszi kiruccanás novemberben
2015-11-15 | hozzászólások (3)

Ezt a gyönyörű novembert szerintem megemlegetjük, annyira szürreális ezzel a tavaszi hőmérséklettel és szűnni nem akaró napsütéssel.
Amióta Timinek nem kell vasárnap dolgoznia az üzletek zárva tartása miatt, nyugodtan lehet közös programokat tervezni velük, és most már alap, hogy Csilluék is jönnek, ha bírnak. Már pedig ilyen időben naná, hogy bírnak. Egyke gyerekeinknek nagyon kell egymás társasága, bár Enikőnek már néha tele a hócipője a kis pasikkal – amin annyira nem is csodálkozok –, ezért Rebust is be szoktuk szervezni, de neki most sajnos egyéb elfoglaltsága akadt.
Hetek (de lehet, hogy hónapok)  óta emlegettük már a Kányavári-szigetet, mint ideális gyerekes kiránduló helyet. Ami ugyan már régóta „üzemel”, de most beleöltek egy zsák EU-s pénzt, valami hyper-szuper játszótérről is hallottunk, és végre eljött az alkalom, hogy megnézzük magunknak. A Kis-Balaton háztól egy kerékpár út is vezet ide, de ezt semmiféle tábla nem jelzi, kérdezz-felelek alapon lehet megtudakolni a helyiektől, hogy pontosan melyik is az. Úgy néz ki az út eleje, hogy van egy vaskos sorompó meg egy szép új behajtani tilos tábla. (Kár, hogy nem fényképeztük le.) Ebből kellene a szegény kerékpárosnak kitalálnia, hogy egy bicikliút elejét (ill. végét) látja. 
Arra már lélekben felkészültünk, hogy a parkolás 1000 Ft lesz, mert láttuk az interneten, de szerencsére már szezonon kívül voltunk, így ez az összeg maradhatott a családi büdzsében. A hely pont olyan volt mint a fizetős korszak előtt, de van egy láthatatlan különbség… Igen! Ingyen wi-fi! Hurrá! Ha netán unatkozna a kiránduló a természet lágy ölén, akkor felléphet a világhálóra mondjuk izlandi képeket nézegetni. 
No de haladjunk tovább… Gyerekek a fán (fotó: Andris).  Pétert nem volt könnyű rábeszélni, de valahogy összejött a kreatív „egykék csoportkép”.

Én közben észrevettem ezt a kis levélkét. Első látásra megkedveltem. :)

Megmásztuk a kilátót, onnan készült ez a kép.

 

Majd elértünk a játszótérre… Hát mit is mondhatnék? Kerestem, hogy hol van a többi része. Egy mérleghinta, meg egy darab hajót formázó cucc volt, csúszdával. Méretre pont akkora, hogy a mieink nosztalgiából kipróbálták, aztán továbbálltak. Az ott maradó kisebb gyerekeknek meg hanyagul odavetették: – Csá, dedósok! 
Ezzel nagyjából ki is fújt a Kányavári-szigeten újdonságok tárháza. Amit persze annyira nem bánok (azt meg nem akarom tudni, hogy mibe került), hisz ott maradt a víz és a madarak zöme. Akiket leginkább távolról hallgattuk, vagy távcsővel figyeltük. Nem tudom, hogy a szalonnázó, ahol letelepedtünk diskurálni EU-s pénzből keletkezett-e, de szerintem az már ott volt a nagy befektetés előtt is.

Aztán felfedeztem ezt a sziluettes jelenetet. És próbáltam jobb képet csinálni a legelsőnél, de nem jött össze.

 

Ezt  a pétereset hagytam még meg, de a többi törlésre került.

Andris szólt, hogy menjünk le a partra, mert nagyon hangulatos a látkép. Oké, szinte biztos, hogy nem így mondta, de kb ez a volt a lényege. :)
Nem kellett csalódnom Andris ízlésében. Enikőt megkértem, hogy dobáljon kavicsokat nekem a vízbe (ne legyen már olyan unalmasan feszített a víztükör).


Fotó: Csilla

 

Lőttem még pár képet erre,  a jó értelemben vett giccses látványra.

A távolban az Újudvari TV torony „hegyeskedik”.

 

Hirtelen jött a hűvös légáramlat, szinte hidegnek éreztük, mert tavasziasan voltunk öltözve, elkezdtünk hazafelé tendálni. Na ekkor néztem rá ismét a vízpartra és búcsúzóul szerettem volna megismételni az előző sziluettes felvételeket, mert a színek igencsak tetszetősek voltak. A csapatból néhányan hajlandóak voltak a kedvemre tenni… Mivel nagyon messze voltam tőlük, kézjelekkel kommunikáltam. Azt próbáltam nekik elmagyarázni, hogy ne egy kupacon legyenek, hanem szóródjanak szét. Ők úgy értették, hogy tegyék ki a kezüket oldalsó középtartásba (ezt most hirtelen nem tudtam másképp megfogalmazni). Ez lett belőle. :D

 

Enikő sziluettje kimondottan jól mutatott egymagában is.

 

Mire az autókhoz értünk besötétedett. Szerintem egész jól szórakoztunk. :)

3 hozzászólás

Andris | 2015-11-16 17:51:00
Igen! Jól szórakoztunk!!! Öröm az ilyen szép tavaszi idő ősszel! :)
Gyuri | 2015-11-16 18:00:07
Isteni volt!!! :)
Eszti | 2015-11-16 22:08:12
Kösz, Fiúk! :) Mindig meghatódom, ha valaki veszi a fáradságot itt kommentelni. - Legalább Zolika nem dolgozott vele hiába. :D -
captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.