Instagram
Ünnepek
2015-12-30 | hozzászólások (1)

December első, egyben utolsó bejegyzése, ezzel az év zárása fordulatokban nem gazdag képeket és eseményeket rejteget. A fotózást a teljes hónapban hanyagoltam, mert amikor szép, párás-napos reggelek voltak, akkor az autóból néztem sóvárogva a tájat, amint a gyerekeket szállítottam az iskolába, magamat meg a „bányába”, hétvégén meg ugye nem voltak szép reggelek, vagy ha mégis, azt átaludtam. Télnek nyoma sem volt, ezzel a fotózásra csábító ihlet sem jött.

Majd váratlanul karácsony lett (tudom, nem túl szép dolog a részemről, de én jobb szeretek túl lenni rajta, mint megélni). Az idei ünnepi napok lassan és csendben zajlottak, olyasmi érzés, mintha hirtelen légüres térben találtam volna magam. A csilli-villi karácsonyi feeling képeket egyelőre meghagyom másnak, akik ezt profin és szívből művelik. :) Nekem marad a szokásos, talán önismétlő témakör, a közvetlen környezetem, családdal és csipetnyi kutyával fűszerezve. Kezdeném is a családossal, ők a messzi két apró folt, amint távolodnak a ma oly divatos „alacsonylesről”.

A kutyánk is velünk volt, folyton az árnyékomban (ami persze erős költői túlzás).

A 26-át már jó előre leegyeztettük Laciékkal, egyik kedvenc baráti családunkkal. Kora délutántól napnyugtáig csatangoltunk a környék egyetlen, korábban sípályaként is üzemelő dombjain. Karácsonyt és telet egy cseppet sem idéző időjárásunk volt, de legalább nem fáztunk.

Itt éppen a háromból két gyerek távolodott el sértetten tőlünk, mert szerintük, mi felnőttek egyáltalán nem vesszük figyelembe, hogy ők mit szeretnének. És milyen igazuk volt! :D

Pár nappal később Budapesten találtuk magunkat, ott szereztem be az új fotómasinát, mert már sok támadás ért, hogy a 2008-ban vásárolt EOS 450D-m már nem nevezhető fényképezőgépnek, pedig szerintem még kiválóan működik. De az új biztosan jobb lesz és való igaz, hogy vágytam is már rá nagyon, mert tavasszal szeretnék fejlődni békafényképezésből. Na jó… Nem ez az egyetlen oka, de mindenképpen fajsúlyos tényező. :)

Ezzel a képpel az ISO képességét teszteltem.

Végül szeretnék minden kedves látogatómnak pozitív fordulatokban gazdag új évet kívánni! :)

1 hozzászólás

adri | 2016-01-02 23:10:04
Szép képek, jó időtöltés, kíváncsian várom, hogy a géped mit fejlődött békafényképezés frontján. (Én már annak is örülnék, ha arra rájönnék, hogy egy nem nagy fényű szobában télen hogyan lehet tisztességes fényképet csinálni.) Neked is BÚÉK, legyen méghozzá békés és békás! :) UI: Miért nem szól hozzá senki, aki itt jár? Tessék írni Esztinek, és tessék nagyon-nagyon megdicsérni a békáit, mert azt szereti! :)
captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.