Instagram
Gyönyörű zimankó
2016-01-24 | hozzászólások (1)

Végre lett egy kis tél, ezzel kaptam némi lendületet, hogy elővegyem az új fényképezőgépemet. Még nem használtam ki a benne rejlő lehetőségeket (igazából fel sem fedeztem őket), így a képeken nem lesz érezhető a változás. Alapvetően azért, mert én magam sem változtam.

Szombaton fagyos, deres és napfényes reggelre ébredtünk. Péter jó szokásához híven inkább tévézni szeretett volna, mint kutyát sétáltatni velem. Nekem ez kapóra jött, hisz önző módon próbálgatni akartam az új szerzeményemet. Az ellenfényes deres ágacskák szemet és lelket gyönyörködtető látványa mindig fényképezésre sarkall, most sem volt ez másként. Nem voltam túl termelékeny, mindössze ezt a két képet találtam mutogatásra alkalmasnak.

Még a hét folyamán egy kisebb Balaton parti kirándulás tervei körvonalazódtak online, amik szombatra összeomolni látszottak, majd vasárnap 10 óra 30 magasságában poraiból feltámadtak és új életre keltek. Péterrel és Babóval indultam itthonról, Pestről 4 cimbora ült autóba és találkoztunk volna pontban fél 3-kor, ha ők is ott állnak meg autóval, ahol én. Azért csak összefutottunk...  :)))
Jó kis zimankó volt, erős széllel – amit a napsütés csak szebbé tett, de melegebbé nem –, így beszélgetésre nem nagyon tudtunk alkalmat keríteni, pedig téma az lett volna bőségesen. Sebaj! Majd bepótoljuk. :)

Zoli és Miki támadásra készen.

A kötelező parti képek:

Attól tartottam, hogy Péter barát híján unatkozni fog, de nagyot tévedtem. Amint kiszálltunk az autóból (és felszerelkeztünk szél- és hidegálló holmikkal), ő a parton nekikezdett a jégtáblák apró darabokra törésének, amihez csatakiáltás is társult. Az, hogy én hol vagyok, ki van körülötte és úgy egyáltalán mi végre vagyunk a világon, cseppet sem érdekelte, csak hogy üvöltve törhessen-zúzhasson. Lehet némi feszültség benne, úgy érzem. :D


Fotó: Józsa Géza

Zoli okosan néz, Babó türelmesen ül, Péter pedig rám se hederít.

Zoli lesifotója rólam.


Fotó: Vass Zoltán

Az pedig egyáltalán nem mindegy ám, hogy melyik jégtáblát kell összetörni! Általában a legalsót. :)

Míg Péter az ő kis brutális játékát űzte én is tettem a dolgom, amíg a fény engedte.

5 óra körül vettünk búcsút egymástól...

Jövőre ugyanekkor ugyanitt! De még előtte sokszor, máshol! ;)

1 hozzászólás

Klement István | 2016-01-25 05:29:09
Nagyszerű sorozat és kiváló minőségű fotók
captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.