Instagram
Vonalak
2014-02-01 | hozzászólások (0)

Ezen a héten a hétfői fotóklubban Kotnyek István tartott vetítést. Számomra nagy élmény volt (egészen biztos vagyok benne, hogy nem vagyok ezzel egyedül), mert azt láttam, hogy nem kell a tájnak különösebben szépnek lennie, nem kellenek feltétlenül ütős fények ahhoz, hogy témát találjon az ember, főleg itt, a zalai dombok között.  Egy dolog fontos, mégpedig a helyszínválasztás.  A vetített képek jó része a vonalak témakörére épült, amit legtöbbször a téli táj alakított. Az egész vetítés során tátott szájjal néztem az egyszerűbbnél egyszerűbb, de mégis nagyon erős anyagot és ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy nekem is legyen képességem megtalálni a hasonló témákat. Hisz elvileg nem bonyolult, miért ne lehetnék képes rá?  :)  

Csütörtök volt az ügyintézések és vásárlás napja a héten. Hazafelé autózva fürkésztem a téli tájat, ami a szórt napsütésben azt üzente nekem, hogy fényképezzem le. És mivel csúnyán elszaladt az idő és érdemi munkának már úgysem tudtam volna nekiállni (különben is előző nap tök sokat dolgoztam, tiszta volt a lelkiismeretem), na meg a kutyával sem voltam kint még aznap, úgy döntöttem, hogy amint hazaérek, jövök is vissza egy kutyasétáltatással egybekötött havasi fotózásra. Az effajta elhatározásaimat fura módon mindig meg tudom valósítani, de az újévi fogadalmam, miszerint napi 10 percet szentelek a hasizmom fejlesztésére, valahogy még nem sikerült a naprendbeme iktatni. :)

Szóval elindultam vonal-vadászatra... Találtam is ezt-azt,  jó érzés volt a nem túl mély, szűz hóban kutyagolni. Közben fényképeztem szorgalmasan, leginkább a nagy semmit, így hazaérve a képek 90%-a a lomtárban landolt. :) Egy-két használható maradt, de most kicsit irigy leszek és az igazi vonalas képet most nem mutatom meg, mert… majd később elárulom, hogy miért. ;)

Az első vonalas kép:

A második: 


Rengeteg

Ez meg itt egy olyan, ami a szívemhez nőtt, a valós színek persze nem ilyen erősek, kissé hatásvadász módon dolgoztam ki.

Ez szintén nem vonalas, de tetszett a két fa együttállása... A kidolgozás szintén nem a valóságos, úgy is mondhatnám, hogy széteffekteltem. Mentségemre szóljon, hogy tegnap történt az éjszakai órákban. :D


A tél őrzői

A konklúzió, hogy még távol vagyok attól, amit hétfőn láttam – igaz nem is célom az utánzás, sőt nem is űzöm jól ezt a mesterséget –, de készült pár vállalható kép és ha nem is olyan fajták, amik falhoz vágnak (van erre csúnyább kifejezés is, de jó kislány leszek és nem írom ide), mégis kicsit önkifejeztem magam, ami jó nekem, mert ettől tudom magam jól érezni. 

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.