Instagram
Soktyúkok
2016-03-08 | hozzászólások (0)

Már megint nem történt velem semmi. Erről kellene írnom, mert egyesek szerint – Lacinak hívják az illetőt és nem mellesleg nagyon kedves számomra – én még arról is tudok. Most azonban kifogni látszik rajtam a semmi, mert irtó nehéz körítést adnom a következő képekhez. :)

A belvíz vonzotta arra a területre azt a közel (vagy majdnem) 100 hattyút, ami vasárnaponként gyerek- és kutyasétáltatásaink helyszíne. Én rutinszerűen riasztom fel a szárnyas társaságot, amikor arra járunk, mert a szántón legelészve egyáltalán nem fotogének és hát számomra ez egy lényeges szempont az életben. :) Nem sajnálom őket, amikor megzavarom a nyugalmukat, hisz tudom, hogy én úgyis eltűnök onnan nagyon hamar és nagy eséllyel egy teljes hétig színemet sem látják, szóval ezzel semmi mást nem teszek, mint mozgásra bírom elzsibbadt tagjaikat. Azért, ha emberi tulajdonságokkal bírnának, akkor minden bizonnyal elszidnák az összes felmenőmet, de szerencsémre ők madarak, így őseim nincsenek kitéve zaklatásnak… Legalábbis bízom benne. :)))

Az első kép az első találkozásunkon készült. Meglepődtem, hogy amikor megriasztottam őket, akkor felénk fordultak. Jó-jó, nem egy díjnyertes felvétel, és nincs is rajta az összes „tyúk”, de nekem mégis kedves…

tollar_eszter_hattyuk_02.jpg

Aztán jött a tegnapelőtti vasárnap, szép tavaszias idő volt… a teraszon. Nem úgy kint a szélfútta szántók közt vezető úton! Azért ki lehetett bírni.... A „hattyúkok” egyre jobban érzik, hogy ártalmatlan vagyok, kimondottan sokat kellett a sárban tapsikolnunk a szomszéd kislánnyal, hogy meginduljon a tömeg, de persze egyszer csak inukba szállt a bátorságuk… A legjobb irányba kanyarodtak, a legszebb felhőket választották hátterüknek.

tollar_eszter_hattyuk_03.jpg

Délutánra is volt egy erdőjárás tervezve, de a tervezett indulás időpontjában meglepetés-jégesőt hoztak a zivatarfelhők és bár nem esett sokáig, a sok gyerekkel kockázatos lett volna útra kelni... Én meg fotózhattam terasz polikarbonát tetejét alulról az erdő kis virágai helyett.

tollar_eszter_05_polikarbonat.jpg

– Na jó... Lehet, hogy igazat kell adnom Laci barátnak. :D –

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.