Instagram
A szépítőszűrő szakszerű használata
2016-04-27 | hozzászólások (2)

…avagy az Ötösfogat újra kirándul.

Hol is folytassam… Ja igen… Ismét eljött az április, mint annyiszor. Botrányosan keveset voltam békát fényképezni, számszerűsítve egyszer, de arról még nem olvashattatok, mert lusta disznó vagyok és mert fontosabb dolgokkal kellett foglalkoznom. Meg voltam még egyszer, akkor viszont nem láttam békát, csak szép tavaszi sarjadó leveleket. Majd az is jön… De mindezt megelőzi a mostani feltöltő – mégsem wellness – hétvége beszámolója, ami szintén fix áprilisi (nagy ritkán májusi) program. Ha valaki még nem ismerné az előzményeket, röviden és velősen vázolom: Dóra és Iza, mint megannyi honfitársunk, messzi külhonba kényszerültek munkát vállalni idestova „ki sem merem számolni” hány éve, amiből nyilvánvaló okok miatt nem fognak egyhamar kikeveredni. No, de ennyi pont elég  a szomorú magyar valóságról, fordítsuk vidámabbra a szót! A szabadságukat évente két részletben veszik ki, tavasszal és ősszel, az itthon töltött napjaikat pedig majdhogynem órára beosztják, ilyenkor tudunk egy kis időt együtt tölteni. Kivéve, ha felmondanak és 4 hónapig nem dolgoznak, olyankor beesik egy-egy bónusz találka, de az ilyesmi nem fordul elő túl sűrűn... Pont ahányszor idén áprilisban én békát fényképeztem. Megvan a megfejtés?

KORÁBBI ÉLMÉNYDÚS KIRÁNDULÁSAINK
MÓNINÉLKÜLISÉG
ÖTÖSFOGAT KIRÁNDUL

OKTÓBERI PIKNIK TIHANYBAN
FŐPRÓBA
ÖTÖSFOGAT CSÚCSTÁMADÁSON

Az idei tavaszi kirándulás helyszíne a múlt év őszén eldőlt (Szentbékkála, Kőtenger), az időpont pedig pár hete. Jött a kérdés, hogy jóé-e nekem az a bizonyos hétvége, de legyen jó, mert nincs alternatíva. Naná, hogy jó lett! Szombaton délután 6-ra fognak Budapestről érkezni, addigra pont odaérthetünk mi is. Persze kaptak még ¾ órát, addig is nyugodtan elő tudták készíteni a vacsorát. Dóra kegyetlen, ha felajánlom neki a segítségemet a konyhában, habozás nélkül elfogadja, így jobbnak láttam, ha hagyom kibontakozni. Kingával érkeztünk, épp időben… aznap már nem termett babér nekünk a konyhai műveletekben. Ezt megúsztuk… És még ajándékot is kaptunk, én szokás szerint egy békásat. „Ő” rám hasonlít (ezért kaptam), főleg hajlékonyságból, meg szerintem lány is, igaz rebegő szempillái nincsenek, így nem lehetünk benne biztosak.

tollar_eszter_kotenger_01_beka.jpg

Kicsit várni kellett a vacsorára, lasagna volt, nem akármilyen. Neve nincs, mert Dóra gasztró-vénájából pattant ki és ugrott az asztalra. A teríték pedig… Nahát!!! Csak nem békás? De bizony! :)

tollar_eszter_kotenger_01_beka_szalveta.jpg

Persze sósra édes, majd patakokban folyt a Bacardi, a Martini, meg még valami (de én olyat nem ittam, ezért nem is emlékszem rá pontosan). Jött az Aktivity és talán az alkohol jótékony hatására, sziporkáztunk… Tök okosan és gyorsan találtunk ki kitalálhatatlan dolgokat. Legalábbis én így éltem meg a történetet, bizonyítékkal nem szolgálhatok. :) Kb. négyre kerültünk alvó pozícióba, addigra megérkezett az „időjárás” is, ami a másnapi kirándulásunkra némi árnyékot vetett. Próbáltuk pozitív személelettel átitatni a mennydörgés, a zuhogó eső és az orkán erejű szél együttes hangzavarát, mégpedig, hogy esernyős képeket még úgysem készítettünk a közös kirándulásainkon. (Oké, a szelet figyelmen kívül hagytuk.)

Móni hajszál pontosan érkezett 9 órára, ahogy ígérte. Bizakodhattunk volna, hogy késik és ejtőzhetünk még, de ismerve őt, ennek az esélye a nullával volt egyenlő. Üdvözlés, ásítás, totyogás, tükörbe nézés és elszörnyedés után következett a reggeli (de bőséges ám!). Az eső kieste magát éjszaka, így ugrottak az esernyős képek, ellenben volt hideg és bolond szél. Ki is ötlöttem a mozgókép tervemet, miszerint állunk mind az öten mozdulatlanul, a szél meg cibálja majd a színes kendőinket. Készül belőle 5-10 „kocka”, amiket a szokásos módon összefűzök majd. Előkerültek hát a rikító színű kendők, én egyből lecsaptam egy pirosra és nyomban felpróbáltam, hogy mennyire használható fülvédelemre, ill. megfelelően fotogén-e. A jó kis okostelóm kameráját 5-ös fokozatú szépítő funkcióra állítottam, ami soknak bizonyult, így visszavettem négyesre. Megállapítottam, hogy megfelelő lesz számomra eme kiegészítő (nem írhattam kendőt, mert az már tripla szóismétlés lett volna).

tollar_eszter_kotenger_01_c.jpg

Amikor Dóra meglátta a képet, egyből ő is szép akart lenni, és csiribá-csiribú, az is lett. Igaz, ő előtte is az volt. :D

tollar_eszter_kotenger_02.jpg

Na de hogy néz az ki, hogy 5-en vagyunk a lakásban, de csak kettőt szépítünk meg? Hát kapott mindenki egy adaggal…

tollar_eszter_kotenger_03.jpg

Ezzel a közjátékkal nyertünk egy kis időt, amit nem a kinti dermesztő hideg szélviharban kellett töltenünk. Miután minden lehetőséget eljátszottunk az időhúzásra, kénytelenek voltunk elindulni. Felöltöztünk, mint egy Michelin-baba, csak a nadrágunk fázott. A többieknek a feje is, de én felkötöttem a fejemre a kölcsön-kendőmet, szert téve ezzel egy  jóval előnyösebb helyzetre.  

tollar_eszter_kotenger_04.jpg
Fotó: Iza

Az ingókőn volt egy pozícióm, amit Iza örökített meg alulnézetből. Hát, mit mondjak? Kezdem érteni, amikor szörnyülködnek egy-egy „tornamutatványom” láttán. A kép nem manipulált, a levegőben azok az én lábaim.

tollar_eszter_kotenger_06.jpg
Fotó: Iza

Eljött az idő, hogy megszülessen a nagy terv, az animált gif a szél cibálta kendőkkel, de rajtam kívülálló és meglehetősen bosszantó dologból kifolyólag nem sikerült.

tollar_eszter_kotenger_07.jpg
Fotó: Iza

Alternatív megoldást kellett kitalálnunk, ami persze nem okozott gondot az Öt Elszánt Nőszemélynek. Elsőként a teszt nélkülem. Olyan jól sikerült, hogy megmutatom.

tollar_eszter_kotenger_08.gif

Majd a teljes gárda színre lépett. Tökéletes! Imádom! :))))

tollar_eszter_kotenger_09.gif

Eljött az idő, amikor Kingával már nem lehetett bírni, mert annyira fázott, főleg a füle. Hiába jártam jó példával előtte, a segítségemre szorult.

tollar_eszter_kotenger_10.jpg
Fotó: Dóra

…és újra tudott mosolyogni.

tollar_eszter_kotenger_11.jpg
Fotó: Dóra

A többiek is követték a példánkat, ennek örömére megejtettük a záró selfie típusú csoportképet.

tollar_eszter_kotenger_15.jpg

Most pedig egy olyan, ami még nem volt.  Elsősorban nekünk, ötünknek élmény.  Első ízben használtam a time-lapse-t a mobilomon, sőt nem is használni akartam, csak néhány gyenge próbát tettem vele, tudatosság az nem volt benne. Aztán azon kaptam magam, hogy itthon összevágom a fájlokat és aláfestő zenét keresgélek hozzá. :) Később majd biztos mosolyogni fogok magamon, hogy egy ilyen gyenge anyagot közzé tettem, de bevallom, hogy jelen pillanatban teljesen oda vagyok érte. Hisz ő az én elsőszülött time-lapse videóm! :DD

Elnézést kérek mindenkitől, aki „rendes” képeket várt tőlem, egyszer biztosan azok is megérkeznek, az utóbbi idők nem fotózásról szóltak az életemben. De ami késik, nem múlik. :)

2 hozzászólás

Ott László | 2016-04-28 14:49:16
Aranyossak vagytok! Ja! Te meg, még ügyes is! :)
Eszti | 2016-05-01 15:02:40
Köszönöm Laci, mindannyiunk nevében! :)
captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.