Instagram
Avarszint ősszel
2017-12-30 | hozzászólások (0)

Már hónapok óta várja ez a néhány kép, hogy megkapják a jól megérdemelt helyüket a blogomban és most végre el is jött az ő idejük. 

Idén ősszel mindössze 3 alkalommal sikerült „kiszöknöm” az erdőbe, ezekből született pár képecske, kizárólag gombákról. Nem voltam formában, inkább a kint lét motivált, amit úgy kellett „kilopnom” a munkaidőmből. Íme az első alkalomból egy csokorra való apróság. 

tollar_eszter_osz_gombak_02_pofeteg.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_03_.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_04_.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_05_.jpg

A második alkalom nagyon hasonlított az elsőhöz, csupán annyi különbség volt, hogy ekkor konkrétan légyölő galócákat kerestem azon a területen, ahol a korábbi években több ízben is összetalálkoztam velük. Persze most nem voltak ott, helyettük párducgalócáknak örülhettem.

tollar_eszter_osz_gombak_06_parducgaloca.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_07__parducgaloca.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_08__parducgaloca.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_10__parducgaloca.jpg

tollar_eszter_osz_gombak_11__parducgaloca.jpg

A harmadik valamivel kalandosabb eset volt... Sziszi keresett meg – akivel régebben több ízben „garázdálkodtunk” az erdők mélyén –, légyölő galócát akart fényképezni, de nagyon. Mivel ő az én személyi masszőröm is egyben és éppen egy rejtélyes orvosolandó problémával küzdöttem, egy talpmasszázsért cserébe (amihez saját bevallása szerint egy kicsit ért csak) megígértem neki, hogy találok neki a hőn áhított gombából. Irtó nagy nyomás volt rajtam, hisz alig egy napom volt teljesíteni a kívánságát, nekem pedig lövésem sem volt, hol keressem őket. Azt találtam ki, hogy pénteken, munka után menjünk együtt kutatni. Így is tettünk. Megterepeztük a Suzuki-ját, a homokos úton, majd gyalog folytattuk az utat, mert távoli emlékeim szerint abban az irányban volt egy fenyves... Csak mentünk és mentünk, persze fenyvesnek híre-hamva sem volt, feladtam... És ekkor néztem el jobbra. És ott voltak. Az út mentén, a tölgyerdő szélén, rettenetesen kusza aljnövényzetben, de 20-30 db, különböző korú és méretű légyölő. Győztünk!!!  

Én másnap reggel tudtam visszamenni lefotózni őket (Sziszi csak délután ért rá). Vittem a metszőollót, és a vízpermetezőt, előbbit a tüskés ágak ellen, utóbbit pedig azért, hogy a szép piros kalapokról lemossam a sarat. Kb. két órát töltöttem el a kis mérges gombácskákkal. Azt hittem, lesz egy csomó jó képem, ehhez képest csak egy lett, de nem vagyok irigy, itt többet is megmutatok. ;)

tollar_eszter_osz_gombak_13_legyologaloca.jpg

Ezen a képen szépen látszik, hogy kb. milyen környezetben találtunk rájuk.

tollar_eszter_osz_gombak_14_legyologaloca.jpg

A tisztogatás után sem lett sokkal jobb a helyzet. :)

tollar_eszter_osz_gombak_16_legyologaloca.jpg

És végül a – szerintem – jó kép, egy furcsa páros. A maximum, amit ki tudtam hozni a témából. 

tollar_eszter_osz_gombak_17_legyologaloca.jpg

Végefőcim:
Ez a kép nem jöhetett volna létre, ha nincs Sziszi, mert a magam kedvéért valószínűleg nem keltem volna útra megkeresni a világ legszebb gombáját. :)

KORÁBBI ESETEK SZISZIVEL
A PARADICSOMBAN
SZERELEMRE HANGOLVA

Végül a talpmasszázs elmaradt – és Sziszi most kap a fejéhez, mert elfelejtette –, de kaptam a hagyományos fajtából, mert megérdemlem. :D

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.