Instagram
Téli álom
2020-01-16 | hozzászólások (2)

Azt hiszem, nem voltam egyedül az elmúlt napokban, aki kiment a hidegbe fotózni. Végre felénk is megmaradt a zúzmara, még ha csak másfél napra is. 

Nagyon messze nem mentem, ami lehet, hogy hiba volt, de nem mertem megkockáztatni, hogy egy hirtelen jött napsütés eltüntesse a csipkéket a fákról. Meg amúgy is kinéztem ezt a területet még tavaly – ami a házunktól 3 percnyi autózásra található. Elképzeltem, ahogy belepi a zúzmara a tájat és az milyen gyönyörű lesz. Egy évnek el kellett telnie, hogy valóra váljon a képzelet (mi lenne, ha nagy dolgokról álmodnék?). Az első reggel igazi fehér és fagyos volt, minden kint töltött perc kincset ért. Igaz, hogy a tájkép készítés nem akart működni, de azért erőltettem.

tollar_eszter_01.jpg

tollar_eszter_02.jpg

tollar_eszter_03.jpg

tollar_eszter_04.jpg

tollar_eszter_05.jpg

Amikor viszont Neo a képbe került, egyre elégedettebb lettem. :) Oké, lehet, hogy nem pont a következő kép a csúcs, de kezdetnek jó. (Teszem hozzá gyorsan, hogy nem véletlen fotó, komoly munkámba telt a megfelelő helyre terelni.)

tollar_eszter_06.jpg

Alapvetően persze készséges fotóalany, na meg szép is, ráadásul frankón terepszínű. Nagyon elégedett vagyok vele. :)

tollar_eszter_07.jpg

tollar_eszter_08.jpg

tollar_eszter_09.jpg

tollar_eszter_10.jpg

tollar_eszter_11.jpg

Másnap a halastavaknál kezdtem. Onnan most csak egy képet mutatok. Ez egy panoráma mobilfotó, a minőség hagy kívánnivalót maga után, de így kicsiben jól mutat.  

tollar_eszter_12.jpg

A majdnem két órás séta végeztével, „rettenetes” dolog történt... Elkezdett pislákolni a nap. A távolban láttam, hogy rajzolja át a tájat, engem pedig várt a „home office”. Mígnem az történt, hogy felülírtam a terveimet, ekkor sietősre vettem a lépteimet. Hazaérve bepattantunk Neo-val az autóba és padlógázzal visszamentem az előző napi területre. Ott pedig rohamléptekkel kellett fotózni, mert nem csak a nap gyilkolta a zúzmarát, de a szél is erős volt. 

Varázslatosan gyönyörű volt, de végig azt éreztem, hogy nem tudom jól visszaadni, amit látok és különben is, sokkal jobb helyen kellene lennem. Neo sem volt olyan készséges, és én is türelmetlenebb voltam. Meglepő módon majdnem egy óra így is jutott megörökíteni a látottakat, így utólag pedig azt kell mondjam, hogy nem vagyok annyira elégedetlen. :)

tollar_eszter_13.jpg

tollar_eszter_14.jpg

tollar_eszter_15.jpg

tollar_eszter_16.jpg

tollar_eszter_17.jpg

tollar_eszter_18.jpg

tollar_eszter_19.jpg

tollar_eszter_20.jpg

tollar_eszter_21.jpg

tollar_eszter_22.jpg

tollar_eszter_23.jpg

tollar_eszter_24.jpg

tollar_eszter_26.jpg

Jó kis villanyoszlop, nem bírtam kihagyni. :)

tollar_eszter_27.jpg

Kovács Krisztián határozott kérésére pedig most idebiggyesztek egy linket, ahol nagy méretben is megtekinthetőek a képek:
EZ AZ A LINK

2 hozzászólás

Veress Zsolt | 2020-01-18 14:10:24
Érdemes volt kimenni a zúzmarásba.
Nagy Mónika | 2020-01-21 21:31:05
Gyönyörű képek :-) Gratulálok!
captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.