Instagram
Plitvice télen
2020-01-25 | hozzászólások (0)

Még decemberben pattant ki a fejemből, hogy menjünk el családilag-barátilag Plitvicére január közepén, hátha pont fagyni fog és akkor de szép lesz. Így utólag nem kizárt, hogy jobb döntés lett volna spontánabb módon választani időpontot, mert a kiszemelt hétvége előtt két héttel erre lett is volna esélyünk. 

Habár tőlünk nincs igazán messze a hely, a gyerekekre való tekintettel jobbnak láttuk, ha egy éjszakát eltöltünk a közelben. Szóval szombaton kényelmesen indultunk és Csillu rég dédelgetett terve szerint odafelé eltöltöttünk egy kis időt Slunj-ban. Itt láthatták a gyerekeink életük első vízeséseit. 

tollar_eszter_01_slunj.jpg

tollar_eszter_02_slunj.jpg

tollar_eszter_03_slunj.jpg
Fotó: Csillu

Én meg a kis kompakt gépemmel, állvány nélkül próbáltam valamit alkotni. Így fekete-fehérben és kicsiben egész mutatósak is lettek. :D

tollar_eszter_04_slunj.jpg

tollar_eszter_05_slunj.jpg

Csillu erős ráhatására összehoztunk egy képet a teljes csapatról, ami nem lett egy világszám fotó, de mivel az egész kiránduláson ez az egy csoportkép készült, ezért idebiggyesztettem. :)

tollar_eszter_06_slunj.jpg

Szállásunk első osztályú volt, meg is kapta tőlünk a 10-es értékelést a Booking-on minden szempontból. Amikor kiválasztottuk, az volt az egyik vicces szempont, hogy a képek között volt jó néhány havas is. Meg is beszéltük, hogy ha nem lesz hó, akkor csúnyán lehúzzuk őket. :D  Végül erre nem volt szükség, mert az éjszaka folyamán pont esett annyi, ami bearanyozta a napunkat. Varázslatos hangulatot teremtett, mint a hó általában. Egy ilyen helyszínen meg különösen szívmelengető ez a végeláthatatlan fehérség. 

tollar_eszter_07_plitvice.jpg

tollar_eszter_09_plitvice.jpg

tollar_eszter_10_plitvice.jpg

tollar_eszter_11_plitvice.jpg

tollar_eszter_12_plitvice.jpg

A gyerekek már a legelején elkezdték a leszakadást, nem bírják, ha dirigálunk nekik. :D

tollar_eszter_13_plitvice.jpg

tollar_eszter_14_plitvice.jpg

tollar_eszter_15_plitvice.jpg

Vonulnak a japán turisták. :D

tollar_eszter_16_plitvice.jpg

Nem a leglátványosabb, de a legnagyobb vízesés aljánál elidőztünk kicsit. (Mondjuk tud ez látványosabb is lenni, ha a vízhozam nagyobb. Volt szerencsém hozzá két alkalommal is... Na akkor ez az odacsücsülős szikla nem megközelíthető.)

tollar_eszter_17_plitvice.jpg

Őrület, hogy mekkorák már ezek a gyerekek. Igaz, én nem érzem ezt a „most születtek” feeling-et, de meg bírok lepődni, ha felkészületlenül rájuk nézek. :)

tollar_eszter_18_plitvice.jpg

A bakancslistámon volt egy ilyen kép elkészítése. Pipa, mehetünk tovább... 

tollar_eszter_19_plitvice.jpg

tollar_eszter_20_plitvice.jpg

tollar_eszter_21_plitvice.jpg

tollar_eszter_22_plitvice.jpg

tollar_eszter_23_plitvice.jpg

tollar_eszter_24_plitvice.jpg

tollar_eszter_25_plitvice.jpg

tollar_eszter_26_plitvice.jpg

Csilluval 20 éve jártunk ugyanitt, akkor hóolvadás után. Olyan magas volt a vízállás, hogy a turistautakon végig hömpölygött a víz. Most nem kellett a bakancsbeázás miatt aggódnunk. 

tollar_eszter_27_plitvice.jpg

Aztán hajókáztunk egyet, végül visszasétáltunk az autóhoz. Addigra a hó 90%-a elolvadt, így nem készültek már olyan képek, amiket szívesen mutogatnék, így zárásnak marad ez a kettő. 

tollar_eszter_28_plitvice.jpg

tollar_eszter_29_plitvice.jpg

Furcsa mód, télen a park szebbik (változatosabb) része le van zárva, pedig a legtöbb kedvcsináló téli fotókon megjelennek a „felső” helyszínek is.

Három éve Zitával:
PLITVICE PROJEKT, A MESÉK BIRODALMA

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.