Instagram
Első kék békászás
2014-03-07 | hozzászólások (0)

Annyit kell tudni a mocsári békákról, hogy a párzási időszakban a hímek kék ruhát öltenek és csupán néhány napig viselik ezt a jelmezt. Fontos az időzítés, különben egy újabb évet kell várni az élményre.

Tegnap jött a hír, hogy közép Somogyban kékülnek a mocsári békák. Hát akkor Zalában is, gondoltam… Hamar szerveződött is egy három fős társaság (meg a kutyám) és délelőtt elautózunk a szokott élőhelyre, amit természetesen nem árulok el akárkinek. :) A terepre érve csalódottan konstatáltam, hogy ma üresen viszem haza memóriakártyámat, de mielőtt visszaindultunk volna, elcsábítottam a fiúkat egy jó kis fotogén terepre. És itt váratlanul megláttam néhány petecsomót, aztán Szilu felfigyelt egy nőstényre, aki végtelen türelemmel viselte, hogy körbefotózzuk. Majd sasszemű Szilu kiszúrt egy nászruhás hímet is, de olyan szégyenlős volt kis hidevérű barátunk, hogy amint meglátott bennünket, azonnal elinalt. És így tett még több ízben is, amíg ott vártunk a vízben csőre töltött fényképezőgépekkel. De legalább Tibor és Szilu is láthatott kék békát, ami ugye nélkülem nem valósulhatott volna meg. Gondolom, örökké hálásak lesznek nekem az élményért. :D
(Folyt köv.)

Íme a hálás „kislány” mocsári béka oldalról:

És majndem szemből:

 

… ez pedig az egyik olyan pillanat, amikor az egyik irigy hím elinalt. :D

Egy másik nőstény. Vagy ugyanaz? Ki tudja...

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.