Instagram
Nosztalgia
2014-04-27 | hozzászólások (0)

Ez itt most egy vérző szívű nosztalgia-bejegyzés az elmúlt idők emlékére. Sajnos egyre kevésbé bízom benne, hogy valaha visszatérnek azok az évek…

Egyelőre nem részletezem, hogy minek okán, de a lényeg az, hogy keresgélnem kellett a békás archívumomban – nem mondom, hogy kellemetlen feladat volt. :)  Magam is meglepődtem, hogy mennyi felvétel született a zöld levelibékákról az elmúlt 10 évben. A közeli halastavak környékén fényképeztem az első példányokat 2004-ben, majd 2005-ben elképesztően sokat jártam ki (munkanélküli életszakaszom nagyban segítette eme hóbortomat). Nagyszerű, békában gazdag évek következtek, egészen 2009-cel bezárólag. Folyamatosan abban hitben éltem, hogy meg fogom unni őket, de ez az idő soha nem következett el. A levelibékák tömeges fényképezésének az vetett véget, hogy gyakorlatilag eltűntek a környékről. Az előbb említett években egy séta alkalmával százával lehetett őket látni, kedvemre válogathattam, hogy melyiket veszem célba a fényképezőgépemmel, sőt  arra is volt módom, hogy akár több példány szerepeljen egy képen. 2013-ban mindössze 2 példánnyal találkoztam, idén még eggyel sem, igaz túl sokat nem is jártam ki.

Ezt a képet nem publikáltam még, pedig szerintem egész jóféle. Bár könnyen lehet, hogy ebben tévedek és a mérhetetlen elfogultságom szól belőlem. :)

Ő meg egy kis bujkálós, nem tudta, hogy engem nem tud átverni. :)

A nagy kutakodásban belefutottam néhány erőltetett próbálkozásomba, íme az egyik. Ma már nem csinálnék ilyet, bevallom egyáltalán nem emlékeztem rá, de minden bizonnyal ez is én vagyok (vagy voltam). Aztán lehet, hogy már untam, hogy „itt egy béka, ott egy másik”, hát „turbózzuk fel a látványt” életérzés kerített hatalmába, vagy egyszerűen a Photoshop lehetőségeit fürkésztem... Mindenestre jót mosolyogtam, amikor megláttam. :)))

És ha már a „hatalmába kerített”-nél tarok, és van a világon valaki, aki ne ismerné ezt a cuki kis képrejtvényt, annak szeretettel küldöm, hogy viduljon fel egy kicsit, vagy legyen még vidámabb, ha ez lehetséges.

Végezetül:

És ezt őszintén gondolom! ;)

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.