Instagram
10-20 tesztüzem
2014-06-05 | hozzászólások (0)

Eljött a nap, amikor végre a sajátomnak tudhatok egy Sigma 10-20-as objektívet. Először 2008 áprilisában néztem bele egy ilyenbe (akkor még csak kompaktom volt), de már akkor tudtam, hogy egyszer lesz egy nekem is. Ami késik, nem múlik, tegnap este megkezdődött a tesztüzem. :)

Persze, hogy a gyerekemen kezdtem a gyakorlást, és bár a mai fiatalság már hozzászokott a modellkedéshez, főleg azok, akiknek valamelyik felmenője szenvedélyesen fényképez, azért ezen a hídon megkaptam Pétertől, hogy menjünk már tovább, mert nem azért jöttünk, hogy egyfolytában fényképezzünk. Természetesen királyi többesben fogalmazott. :)

Azért kellett a nagylátószög, hogy ne kelljen panorámáznom. A szokás hatalma viszont erősebb, ezért csak megpróbáltam, mit lehet kihozni 4 álló képből. Amúgy is nézegettem már ezeket a keréknyomokat és bár nem lett nagy szám a kép, ezzel a megoldással két legyet ütöttem egy csapásra. :)

Ez már csak egy darab képből van...

Naná, hogy kellett egy önárnyékos fotó is! A gyerekemet közben előre küldtem a játszótérre, hogy ne zabálják szét a szúnyogok, amíg én bénázok a fényképezőgéppel.

Én is megérkeztem, majd hamar megjelentek a barátok is, én meg élveztem az egyre hosszabb árnyékokat, meg az ellenfényt. Egészen pontosan e kettő megörökítését néhány gyerekkel fűszerezve. :)

Már előző nap előkereste Péter a krétákat, hogy majd másnap járdát fog színezni. Ez meg is történt. Rebusnak is tetszett az ötlet, bár ő kicsit komolyabban állt a feladathoz. Hűséges kis kutyánk pedig támogatta a munkában, ill. vigyázott Péter részére. :)

Visszajött az én gyerekem is a biciklizésből, együtt folyatták a munkát, én meg persze az új objektív tesztelését. A nap egyre alacsonyabbról sütött, az árnyékok egyre nőttek és a nagyjából 10-15 próbálkozásból ez az egy ilyen jellegű kép sikerült a legjobban...

Az itt látható jelenet nem szimpla ugrálás, hanem Péter lelkes igyekezete, amint egy másik színű krétával visszatér a saját térfelére, miközben gondosan ügyel arra, hogy még az árnyéka se rondítson bele a már megfestett téglalapokba. :D

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.