Instagram
Egy csiga reggele
2014-06-28 | hozzászólások (0)

Tegnap este azzal a gondolattal tértem nyugovóra, hogy ha reggel korán felébredek (amit soha nem szoktam), akkor amíg a család az igazak álmát alussza, kisurranok egyet ide, a „gazosba”. Aztán 5.30-kor kinyílt a szemem. :) Többször kellene ilyet tennem, mert ilyenkor szembesülök vele, hogy mennyire jók voltak a panelban töltött évek, amikor ha esett, ha fújt, a kutyával mindenképpen el kellett menni sétálni. Mivel a város legszélén laktunk, minden reggel volt szerencsém a természet egy kicsiny szeletébe belekóstolni, a nyári hajnalok pedig különösen kellemes élmények voltak. Ezennel megígérem magamnak, hogy ha csak tehetem, felkelek a hétvégeken és újra végignézem és ha tudom, le is fényképezem a füvek népe ébredését...

És bár a pipacs nálam tabu téma már pár éve, azért csak nem bírtam ki, hogy ne lőjek rájuk párat. :)

A harmatos pókháló viszont örök, mindig megbabonáz, pedig nagyon nehéz újat produkálni a témában. Inkább kitörlöm itthon, de mindenképpen le kell fényképeznem. Ez egyfajta kényszer. :) Néhányat azért meghagytam...

Már egy ideje nézegetem az un. első híd betonjárdáján (a Pricipális-csatorna folyik alatta) ezeket az elöregedett mohákat. Már próbáltam lefotózni őket, de még nem igazán voltam elégedett vele. Úgy tűnik, hogy ez a korai fény áll jó nekik. :)

Még április hónapban esett meg, hogy ugyanezen híd, rozsdás korlátjára nőtt zuzmókat fotózgattam. A természet egészen különleges csodákra képes. :)

Nincs hozzászólás!

captcha
Kérjük, adja meg az ellenőrző kódot!
Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.