Instagram
Hol is jársz?

Ha ide keveredtél, akkor sok fényképet fogsz látni hétköznapi (vagy hétvégi) élményeimről. Ez a blog 2014 elején indult, célom, hogy azok a fényképek, amik nekem sokat jelentenek, de a közösségi oldalakra sok lenne kitenni, ill. fotós fórumokba nem elég erősek, megmutathassam valahol, ill. pár sorral kiegészítve némi élményt nyújtson az olvasónak. Néhány kulisszatitkot is felfedek időnként egy-egy fotó kapcsán. Az előző oldalamon 3 évig (2008 és 2011 között) Babanapló néven futott kicsit hasonló, de az kizárólag a gyerekemről szólt. Természetesen ő most is központi téma, hisz magamon kívül vele töltöm a legtöbb időt. :) Időnként visszatekintek, ha belefutok az archívumban olyan képekbe, amelyeket érdemesnek tartok újra megmutatni. Jó szórakozást kívánok!

2019-10-09 | hozzászólások (1) | Teljes cikk megtekintése

A mai sétára gyanútlanul készültem. Verőfény, szél, fotózni való biztosan nem lesz – gondoltam (én hülye). Majd kb. 10 perc múlva felnéztem az égre. Onnantól le sem tudtam venni a szemem a szétmaszatolt felhőkről, amik folyton változtak. A kutya azt csinált, amit akart, nem volt időm egzecírozni, csak bámultam a mázolmányokat és fotózgattam. Már, ha a mobil nyomkodását annak lehet nevezni. 

tollar_eszter_felhomintak_01.jpg

tollar_eszter_felhomintak_02.jpg

tollar_eszter_felhomintak_03.jpg

tollar_eszter_felhomintak_04.jpg

tollar_eszter_felhomintak_07.jpg

tollar_eszter_felhomintak_05.jpg

tollar_eszter_felhomintak_06.jpg

2019-10-07 | hozzászólások (0) | Teljes cikk megtekintése

A vasárnapi családi kiránduláshoz egy közeli célt választottunk, Őrtilosnál a Mura-Dráva összefolyást. A vízpartra érkezés előtt körbenéztünk a Szent Mihály hegyi kápolna környékén. Ritkán fotózok templomot, de ez az egyik kivétel, mert különösen szép helyre épült, így kutyával pedig számomra megadta a hangulatot, aminek nem tudtam ellenállni.

tollar_eszetr_ortilos_drava_01.jpg

tollar_eszetr_ortilos_drava_02.jpg

Aztán jött egy halom próbálkozás, ahogy Neo ül a tuskón, meg áll a tuskón, de valahogy egyikkel sem voltam elégedett... amíg el nem készült ez a kép. :)

tollar_eszetr_ortilos_drava_03.jpg

Akartam egy gyerekeset is, ahogy a kutya ott áll köztük, de általában a hátsó felét mutatta a kamerának. Elég hamar feladtam, majd ezzel az utolsó ugrással ismét elégedetten zártam ezt a projektet is. :D

tollar_eszetr_ortilos_drava_04.jpg

Célba vettük a vízpartot...

tollar_eszetr_ortilos_drava_05.jpg

Az alacsony vízállásnak köszönhetően a folyómederben sétálgathattunk.

tollar_eszetr_ortilos_drava_06.jpg

A kis fekete négylábú a helyi idegenvezető szerepét töltötte be, lecsatlakozott két kirándulóról és hozzánk csapódott. Jól szórakozott velünk. :) 

tollar_eszetr_ortilos_drava_07.jpg

VID_157037221457F.gif

tollar_eszetr_ortilos_drava_08.jpg

Idáig jöttünk.

tollar_eszetr_ortilos_drava_09.jpg

Nekem még akadt fotózni való. Lehet, hogy nem olyan nagy szám a kiszáradt agyagos folyómeder, nekem mégis kedves, hoztam hát három képet róla. 

tollar_eszetr_ortilos_drava_10.jpg

tollar_eszetr_ortilos_drava_11.jpg

tollar_eszetr_ortilos_drava_12.jpg

Egy korábbi kirándulásunk:
A DRÁVA ŐRTILOSNÁL APAD, GÁZLÓMADARAK ETETÉSE TILOS

Ma Lizi jött ki hozzánk egy séta erejéig. Az éjszakai eső után, ami reggel ért véget, kitisztult az ég, csupa pára volt minden, a nap pedig ezerrel tűzött. 

tollar_eszter_magyarvizsla_01.jpg

Azok ott messze, kócsagok és szürke gémek. 

tollar_eszter_magyarvizsla_02.jpg

tollar_eszter_magyarvizsla_03.jpg

tollar_eszter_magyarvizsla_05.jpg

tollar_eszter_magyarvizsla_06.jpg

tollar_eszter_magyarvizsla_04.jpg 

tollar_eszter_magyarvizsla_07.jpg

tollar_eszter_magyarvizsla_08.jpg

tollar_eszter_magyarvizsla_09.jpg

Délután a Csótón volt randink Rozival és a régi cimborával, Lennox-szal. Ez az a pillanat, amikor a két ivarérett kan barátsága véget ért, amiben egyértelműen Neo volt a hunyó. Előtört belőle a szunnyadó dominancia és vér komolyan esett neki a goldinak, aki bizony megvédte magát. Egy rövid ideig még próbáltuk helyreállítani a békét, de úgy tűnt, okosabb megoldás lecsatlakozni a társaságról. Ijesztegettek régebben, hogy Neo egy éves kora után esélyes lesz az e fajta viselkedésre, de nem igazán akartam ezt elhinni. Hát  nem vagyok túl boldog na.

tollar_eszter_magyarvizsla_10.jpg

Kettesben maradván a kutyámmal, és látva a Csótó vízfelületét, készítettem egy nagy zsák fényképet, mert nincs még elég. :D Itthon a 90 százalékát kikukáztam, a maradék felét pedig most idebiggyesztem. 

tollar_eszter_magyarvizsla_11.jpg

tollar_eszter_magyarvizsla_12.jpg

tollar_eszter_magyarvizsla_13.jpg

tollar_eszter_magyarvizsla_14.jpg

Ez a kép pár nappal korábban készült, amikor Neo és Rozi vízimentőset játszottak. :)))))

tollar_eszter_magyarvizsla_17.jpg

Később visszacsatlakoztunk Anikóékhoz, de a képen nem Rozi van, hanem egy cukorbébi 4 hónapos hannoveri véreb. (szívecske, szívecske, baromi sok szívecske)
Remélem, rendszer lesz a vele való találkozásból.

tollar_eszter_magyarvizsla_15.jpg

tollar_eszter_magyarvizsla_16.jpg 

Az oldalon elhelyezett fotók Tollár Eszter tulajdonát képezik. Bárminemű felhasználásuk a szerző engedélyével lehetséges.