Nyári napkelték

Nyári napkelték

Írta: Tollár Eszter / 2021-10-24 15:38:51 / 0 hozzászólás

Ezt a gyönyörű égi játékot kaptam egy július végi reggelen. Tyndall-sugarak és felhőárnyékok végtelen kombinációjában gyönyörködhettem, míg a kutyám körülöttem pocokra vadászott. 

Másnap szintén óriási tyndall sugarak ragyogták be reflektorként az ég kékjét. 

Fotózgatás közben arról fantáziáltam, hogy milyen jól jönne most a képre egy nagyobbacska seregélyraj. Nem tudom pontosan mennyi idő telt el, mire a vágyam az égre vetült, de az biztos, hogy másodpercekben lett volna mérhető.

Olyan gyorsan történt, hogy alig maradt időm a zoomot nagyobb látószögre állítani

A következő adag kép már az augusztus termése, a java egy azon nap gyönyörű emléke, amikor a felhők és a párás légkör tökéletes kombinációt alkottak felkelő nap fényével, nekem pedig annyi volt a dolgom, hogy a lehető legtöbb pillanatot örökítsem meg. 

Ugyanezen a napon kaptam egy halvány ködszivárványt.... 

és egy aprócska seregélyrajt. is. 

A hazafelé vezető úton – mint mindig – betértünk a rétre, Neonak ez a terep maga a mennyország, szerintem, ha tehetné, akkor örökké itt bóklászna, nézelődne, ásna, hemperegne... 

Egy másik „napfelkelés”, mintha tűzvész tombolt volna a nem is olyan messzi távolban. 

Az utolsó megmutatni-való képeken pedig szintén tyndall-sugarak a főszereplők, az első fotón a Principális-csatorna vize csillan meg. A villámgyorsan elsuhanó jégmadarat és a távolban, a víz felszínén úszkáló hódokat pedig képzeljétek hozzá. Őket sajnos nem olyan könnyű „elcsípni”. :)

A * jelölt mezők kitöltése kötelező.

ellenor