„Őszrobbanás”

„Őszrobbanás”

Írta: Tollár Eszter / 2021-11-05 22:03:24 / 0 hozzászólás

Idén jól megváratott bennünket a természet színesedése, de egyszer csak durván rákapcsolt és behozta az lemaradást. Ebben a szezonban az ideálisnál jóval kevesebb időt tudtam szánni erdei sétákra, ha a tavalyhoz viszonyítom, akkor a nullával volt egyenlő. A mostani képek mind az elmúlt hétvégén készültek. 

Nagy reményekkel indultam a helyi fiatal bükkösbe – „aljas időnyerészkedés” okán autóval tettem meg az első szakaszt – még napkelte előtt. A tájon köd ült, bíztam benne, hogy az erdőben sem lesz ez másként. 

Csalódnom nem kellett, de mégis az lett a vége, hogy nem sikerült egy valamirevaló képet összehoznom. Ezt az egyet azért iderakom, ha már (relatíve) korán keltem érte. 

Kiérve a bükkösből, visszatértem a nekem való témámhoz: a nekem való kutyámhoz. 

Odamenet fel sem tűnt, hogy milyen szép parkolót találtam. 

Nem volt kérdés, hogy másnap is erdőzünk Neoval, mert az ősz éppen turbófokozatra kapcsolt és félő volt, hogy az érkező front után nem sok levél marad a fákon. 

Amikor kiderült, hogy lövésem sincs, hogy kell erdőt fotózni, akkor kezdtem bele a hosszú záridős képek készítésébe, igazi őszi-erdős téma. 

A „parkolóm” közel sem volt olyan misztikus, mint előző nap, amikor köd ült a fák közt, de megért egy fotót Neoval a főszerepben. 

A fák ismét bemozdultak. Ki érti ezt? :D 

 

A * jelölt mezők kitöltése kötelező.

ellenor