Vörös & kék

Vörös & kék

Írta: Tollár Eszter / 2023-11-15 22:01:57 / 0 hozzászólás

Ennek a kirándulásnak is Szilu volt a kiötlője még október elején. Elsődleges cél: Darvas-tói lefejtett bauxitlencse. Itt már több ízben jártunk, mert viszonylag közel van hozzánk. Ez a hely a „kicsi Gánt”. A mostani elképzelés szerint, a teljesen besárgult levelű nyárfák világítanak majd a vörös dombok közt és az milyen jól fog kinézni. Én a biztonság kedvéért vittem a kutyámat, hátha nem lesz jobb téma. 
Szerencsénk volt. Előző nap sok eső esett, a kirándulás napján pedig napfényes volt az idő, garantált volt a színrobbanás. A csapadéknak egy másik jótékony hatása, hogy nem porzott alattunk a talaj, így nem lettünk térdig vörösek. Szóval szinte minden minket szolgált, csak a tomboló sárga szín hiányzott. Ennek egyik oka, hogy a fenyők nagyon magasra nőttek, minek okán (a vörös mellett) a zöld szín uralta a völgyet. 

Neo iszonyúan élvezte ezt a terepet, egyáltalán nem volt egyszerű megállásra bírni. 

Íme az elégedett csapat. Árnyéka.

Mit mondjak? Neo nélküli kép is készült, de azok meglehetősen unalmasak nekem. :) 

Hamar kiveséztük ezt a témakört, megegyeztünk, hogy útba ejtjük az Ódörögdi templomromot. Ennek az épületnek az a különlegessége, hogy nem túl egyszerű rálelni. Erre az az egyik bizonyíték, hogy egy alkalommal már én is próbálkoztam Nórával. Szilu ellenben egy ízben már odatalált, így közepes pontossággal, de sikeresen a célhoz tudott navigálni minket... a kerek erdő közepébe. Nem emlékszem, hogy valaha kedvem támadt volna templomromot fotózni, de ennek nem tudtam ellenállni. 

A pincéjébe is le lehetett óvatoskodni, amit én nem is hagytam ki. 

Szinte a szomszédban van Zalahaláp, arrafelé vettük az irányt. Közben muszáj volt a két pont között leparkolni néhány kép erejéig. 

Halápot sajnos felfedezték, tele van rakva számunkra értelmezhetetlen, tájidegen szobrokkal (?), alig lehetett úgy fotózni, hogy ne legyen a képben valami oda nem illő. Szerencsére Neo mindig odaillő. 

Valahogy első találkozásuk óta imádja Szilut... Egészen érthetetlen. :D 

Zsolt kedvéért nem kutyagoltunk fel a csúcsra. Krisztián kivételével, aki elkészítette a kettes számú árnyas képet a csapatról. 


Fotó: Balogh Krisztián

A rendkívül sok eső létrehozott a völgyben egy tavacskát. Elveszítettük Neo-t. Ő ha vizet lát, akkor halak után kémkedik, türelmesen és fáradhatatlanul. 

A felhőkkel és a tótükörrel igyekeztünk összerakni egy épkézláb csoportképet. Fogjuk rá, hogy sikerült! :D 


Fotó: Varga Szilárd

Már csak egy Balaton-parti kávézásra futotta az időnkből és tűztünk haza. Sokkal, de sokkal később, mint az eredeti tervben szerepelt. 

Jól szórakoztunk, köszönöm mindenkinek az élményt! 

A * jelölt mezők kitöltése kötelező.

ellenor