Plitvice télen

Plitvice télen

Írta: Tollár Eszter / 2021-03-11 13:49:30 / 0 hozzászólás

VISSZATEKINTŐ • 2020 januárjában történt (és íródott)

Még decemberben pattant ki a fejemből, hogy menjünk el családilag-barátilag Plitvicére január közepén, hátha pont fagyni fog és akkor de szép lesz. Így utólag nem kizárt, hogy jobb döntés lett volna spontánabb módon választani időpontot, mert a kiszemelt hétvége előtt két héttel erre lett is volna esélyünk. 
Habár tőlünk nincs igazán messze a hely, a gyerekekre való tekintettel jobbnak láttuk, ha egy éjszakát eltöltünk a közelben. Szóval szombaton kényelmesen indultunk és Csillu rég dédelgetett terve szerint odafelé eltöltöttünk egy kis időt Slunj-ban. Itt láthatták a gyerekeink életük első vízeséseit. 


Fotó: Csillu

Én meg a kis kompakt gépemmel, állvány nélkül próbáltam valamit alkotni. Így fekete-fehérben és kicsiben egész mutatósak is lettek. :D

Csillu erős ráhatására összehoztunk egy képet a teljes csapatról, ami nem lett egy világszám fotó, de mivel az egész kiránduláson ez az egy csoportkép készült, ezért idebiggyesztettem. :)

Szállásunk első osztályú volt, meg is kapta tőlünk a 10-es értékelést a Booking-on minden szempontból. Amikor kiválasztottuk, az volt az egyik vicces szempont, hogy a képek között volt jó néhány havas is. Meg is beszéltük, hogy ha nem lesz hó, akkor csúnyán lehúzzuk őket. :D  Végül erre nem volt szükség, mert az éjszaka folyamán pont esett annyi, ami bearanyozta a napunkat.

Varázslatos hangulatot teremtett, mint a hó általában. Egy ilyen helyszínen meg különösen szívmelengető ez a végeláthatatlan fehérség. 

A gyerekek már a legelején elkezdték a leszakadást, nem bírják, ha dirigálunk nekik. :D

Vonulnak a japán turisták. 


 
Nem a leglátványosabb, de a legnagyobb vízesés aljánál elidőztünk kicsit. (Mondjuk tud ez látványosabb is lenni, ha a vízhozam nagyobb. Volt szerencsém hozzá két alkalommal is... Na akkor ez az odacsücsülős szikla nem megközelíthető.)

Őrület, hogy mekkorák már ezek a gyerekek. Igaz, én nem érzem ezt a „most születtek” feeling-et, de meg bírok lepődni, ha felkészületlenül rájuk nézek. :)

A bakancslistámon volt egy ilyen kép elkészítése. Pipa, mehetünk tovább... 

 

Csilluval 20 éve jártunk ugyanitt, akkor hóolvadás után. Olyan magas volt a vízállás, hogy a turistautakon végig hömpölygött a víz. Most nem kellett a bakancsbeázás miatt aggódnunk. 

Ez nem pont az a szakasz, de egy jó kép 1999 decemberéből. Szerintem semmit nem változtunk. :)

Aztán hajókáztunk egyet, végül visszasétáltunk az autóhoz. Addigra a hó 90%-a elolvadt, így nem készültek már olyan képek, amiket szívesen mutogatnék, így zárásnak marad ez a kettő.

 

Furcsa mód, télen a park szebbik (változatosabb) része le van zárva, pedig a legtöbb kedvcsináló téli fotókon megjelennek a „felső” helyszínek is.

 

Három éve Zitával ugyanitt:
Plitvice projekt, mesék birodalma

PLITVICE  GALÉRIA

A * jelölt mezők kitöltése kötelező.

ellenor