4N AZ OLASZOKNÁL •  Harmadik nap, Visítós Sella

4N AZ OLASZOKNÁL • Harmadik nap, Visítós Sella

Írta: Tollár Eszter / 2021-03-21 21:26:44 / 0 hozzászólás

VISSZATEKINTŐ • 2014 októberében történt (és íródott)

ELŐZMÉNYEK
4N AZ OLASZOKNÁL • Nulladik nap a Dolomitokban
• 4N AZ OLASZOKNÁL • Első nap, ráhangolódás
• 4N AZ OLASZOKNÁL • Második nap, a Dolomitok megmutatta magát

A harmadik napfényes reggelen, miután jól kialudtuk magunkat, kényelmesen elfogyasztottuk a reggelit és Krisz is alaposan megmosta, megszárította, majd belőtte a haját, ismételten autóba ültünk…


Fotó: Krisz

Mit sem sejtve kanyarogtunk felfelé, amikor az egyik kanyarból kiérve, derült égből villámcsapásként ért bennünket ez a látvány. El is neveztük visítós hegynek (pedig Sella csoport a becsületese neve), mert mindannyian visítottunk a gyönyörűségtől… És akkor döbbentünk rá, hogy alvás, evés, szépítkezés helyett, napfelkeltekor már terepen kellett volna lennünk, álmosan, étlen-szomjan és igen, akár ápolatlanul, kócosan. Meg is beszéltük, hogy ezt a bakit nem szivárogtatjuk ki és a mi kis titkunk marad, míg világ, a világ. Remélem, nem olvassák túl sokan ezt a bejegyzést! 

Íme a boldog férfinép. Jól látszik Krisz csillogóan fényes hajkoronája? 

Izgalmas volt a felhők gomolygása, elidőztünk itt vagy negyedórát.

Néhányszáz méterrel odébb ismét ki kellett szállnunk az autóból. Metsző, hideg szél fújt, de persze megérte kicsit szétfagyni. :)

A cél a Lago di Carezza volt, az oda vezető úton több ízben kiugrottunk az autó oltalmazó melegéből egy-egy fotó erejéig, ilyesmikért:

 

Az időjárás büntető csapást mért ránk (biztosan a reggeli szarvashiba miatt), szép lassan szürke felhők borították az eget és takarták el szeretett hegyeinket, ill. az áhított látványt, amiért nem keveset autóztunk. Ebben a tóban kellett volna tükröződnie Latemar hegy csúcsainak. Hát nem tükröződtek, sokkal inkább bujkáltak, csak Krisznek sikerült elcsípni a csúcsokból néhány részletet, ami végtelen türelmének volt köszönhető (ami más szituációkban nem igazán jellemző rá).

Én mentem egy kört a tó körül, nem sok képpel tértem vissza...

…de jobb volt, mint várni a csodát, ami pont így nézett ki. Úgy értem, a várakozás nézett ki így.

Hazatérésünkkor, a kék órában elkészítettük a soron következő csoportképet kedvenc „szűzmáriánk” fényessége alatt, ami a szállásunk falába volt beleágyazva.


Fotó: Szilu

Másnapra, a reggeli malőrünk okán, korán kelést róttunk magunkra büntetésként, pedig tisztán kiolvashattuk az  előrejelzésből, hogy borult idő és eső volt várható.

4N AZ OLASZOKNÁL • Negyedik nap - Esős, felhős, napos, csókás
4N AZ OLASZOKNÁL • Ötödik nap - finálé

DOLOMITOK galéria

TAGS

A * jelölt mezők kitöltése kötelező.

ellenor